23.09.2004.      

Autor: Željko Mihalić 

Promjene pravila brzih utrka?

Peter Schröcksnadel želi uvesti neke promjene u utrke brzih disciplina Svjetskog kupa kako bi dobile na zanimljivosti.

Predsjednik Austrijske skijaške federacije (ÖSV) Peter Schröcksnadel zagovara promjenu nekih pravila od strane Međunarodnog skijaškog saveza (FIS), od kojih je glavna stavka promjena pri odlučivanju startnih brojeva za utrke brzih disciplina.
Sada, na primjer u superveleslalomu, najboljih 30 po poretku FISA starta u obrnutom redoslijedu, od niže prema višeplasiranom.
Schröcksnadel bi želio to promijeniti s obzirom a činjenicu da je gledanost prije broja 20 dosta slaba, zato predlaže da se startni brojevi odluče ždrijebom, s tim da bi samo najbolja tri natjecatelja u poretku imala mogućnost odabira broja.

Također mu je velika želja dovesti utrku Svjetskog kupa u Beč, u kojem tvrdi da bi takva manifestacija bila veliki spektakl sa velikim brojem gledatelja. Prostor za izgradnju staze postoji na Kaltenleutgebenu. No, projekt bi bio iznimno skup i za njegovo ostvarenje ne bi bila dovoljna sredstva skijaškog saveza.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 213647
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr