20.01.2011.      

Autor: Ivan Kašuba 

Ratrak pregazio petogodišnjeg dječaka

Prema nekim pretpostavkama nestašnost petogodišnjaka stajala ga je života na jednom austrijskom skijalištu u okolici Salzburga.

Petogodišnji dječak iz Russbacha (Tennengau), danas je oko podne tragično preminuo na skijalištu Russbach am Pass Gschütt u okolici Salzburga. Petogodišnjak je zajedno sa svojih šest vršnjaka bio u školi skijanja pod vodstvom učitelja. Prilikom korištenja vučnice, popularnog tanjurića, jedna je djevojčica pala, dok su se ostali, uključujući i dječaka uspješno popeli na vrh. No, još iz neutvrđenih -.--.-razloga dječak se izdvojio iz grupe i stao pored lifta. Zapazivši to, učitelj skijanja, upozorio je dječaka i zamolio ga da pričeka na tom mjestu, dok on pomogne djevojčici da se priključi grupi i da se svi zajedno spuste do njega.

Kako je u to vrijeme na desnoj strani trase vučnice ratrak upravo postavljao top za proizvodnju snijega, dječak je neposlušavši učitelja očito odlučio promotriti to iz neposredne blizine.

Na žalost, njegova znatiželja u ovom slučaju ge je odvela previše blizu, gdje je nesretnog petogodišnjaka stroj zahvatio sa svojim stražnjim dijelom. Iako je odmah po nesreći alarmiran helikopter i prva pomoć, dječaku više nije bilo spasa te je uskoro preminuo.

"Roditelji nesretnog dječaka pretrpjeli su teške udarce te im izražavamo duboko žaljenje" rekao je glasnogovornik Russbach žičara te nadodao: "Naš vozač ratraka je u velikom šoku. Na ovom skijalištu zaposlenik je već 40 godina i jedan je od naših najiskusnijih ljudi, no ovako nešto se nikada nije dogodilo. To je strašna nesreća."

-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 297987
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr