13.04.2005.      

Autor: Goran Vukelić 

Riječka skijaška večer

Održana humanitarna aukcija skijaške opreme, mladih riječkih, hrvatskih reprezentativaca.

Sinoć, 12. travnja, u iznimno ugodnom ambijentu restauranta "Ronjgi" pokraj Rijeke održana je Riječka skijaška večer , u organizaciji ski klubova "Rijeka" i "Platak". Događaj koji pretendira postati tradicionalan završetak sezone u Rijeci, okupio je stotinjak uzvanika koji su imali ugodnu zadaću svojim prilozima pomoći Domu za nezbrinutu djecu "Ivana Brlić Mažuranić" u Lovranu. Zadaću je lakšom činila bogata večera kojoj su prisustvovale mlade riječke uzdanice Matea Ferk, Dalibor Šamšal i Danko Marinelli, predvođene uspješnom Anom Jelušić.

Kroz pozdravne govore g. Z. Sobola, trenera Ane Jelušić, te gđe S. Kaplan, ravnateljice Doma za nezbrinutu djecu, posjetioci su bili upoznati sa humanitarnim ciljem večeri – pomoć djeci kroz priloge skupljene aukcijom te slobodnom prodajom ski opreme. Na aukciji je bilo ponuđeno 14 predmeta koji u sebi nose priču o putu ka uspjehu navedene skijaške četvorke.

Posebnu je pažnju plijenio komplet kacige, naočala i startnog broja Ane Jelušić sa Zimskih olimpijskih igara 2002.g. u Salt Lake Cityju. Na tim je ZOI Ana nastupila kao najmlađa sudionica, sa samo 15 godina te osvojila 23. mjesto u slalomu. Komplet, prodan sretnom vlasniku iz Opatije, postigao je cijenu od 2,000 kn. Inače, točan iznos prikupljen od ulaznica, prihoda sa aukcije te od slobodne prodaje ski opreme bit će poznat u petak kada će ček biti uručen Domu za nezbrinutu djecu "I. B. Mažuranić". Pretpostavlja se da će sakupljeni iznos doseći brojku od 20,000 kn.

Skijaški reprezentativci su se iskazali i kao manekeni noseći na sebi odjeću i opremu namijenjenu aukciji. Dodatni razlog za ovu svečanost, prema riječima g. F. Marinellija, sportskog direktora SK Rijeka, ponudilo je prvo osvojeno mjesto u ekipnoj konkurenciji SK Rijeka u Gorenje CroSki kupu ove sezone.

Mladim skijašima želimo i dalje puno uspjeha u nadmetanjima na snježnim stazama, a organizatorima ove hvalevrijedne akcije da i sljedeće sezone imaju razloga za priređivanje slavlja.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 301929
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr