07.12.2005.      

Autor: Goran Razić 

SAAC startao proteklog vikenda

U svojoj osmoj sezoni postojanja "Snow & avalanche awareness camps" postao je nezaobilazan dio skijaške i snowboard edukacije u planini. Interesenti stariji od 14 godina uvijek su dobrodošli.

Još 1998. g. nekolicina freeride ovisnika pokrenula je SAAC kako bi upoznavala i učila ljude o opasnostima koje prijete u visokim planinama. Dvodnevni kampovi imaju za zadatak na ležeran način što više približiti svijet opasnosti od lavina polaznicima, a jedan takav (prvi ove sezone) organiziran je proteklog vikenda u Tirolu, točnije, na skijalištu Kühtai.

Program je bio zamišljen tako da je subota bila rezervirana za teorijske vježbe i predavanja, uključujući i prezentaciju opreme za spašavanje, dok je nedjelja bila na raspolaganju za praktične vježbe. Nedjeljno jutro započelo je dijeljenjem 55 polaznika u 6 grupa, s tim da je svaka grupa dobila svog vodiča. U grupama se vježbao rad s opremom, a posebna pozornost dana je pronalaženju unesrećenih s avalanche primopredajnikom.

Nakon završetka dvodnevnog kampa polaznici su dobili darove od SAAC-ovih sponzora te potvrde o završetku tečaja. Još jedan SAAC vikend je iza nas, još jedan broj ljudi je educiran o opasnostima od lavina... do novog kampa, na nekom drugom skijalištu.

Info na www.saac.at

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 153197
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr