05.08.2009.      

Autor: Goran RazićPhoto: Ski-Sporthalle  

Spreman snježni tunel u Oberhofu

Prvi tzv. snježni tunel u Njemačkoj spreman je za prihvat prvih gostiju.

Nova ski hala, ili točnije skijaški tunel razlikuje se od ostalih skijaških dvorana u Njemačkoj ponajprije po tome što je riječ o tunelu namijenjenom za skijaško trčanje te treninge ostalih nordijskih disciplina.

DKB - Skisport - Halle je potpuno dovršen i prema pisanju njemačkih portala - potpuno spreman za uporabu u prvom, testnom periodu. U projekt gradnje ovakvog kompleksa uloženo je 14,5 milijuna eura, a na raspolaganju trkačima će biti staza ukupne dužine 1,9 km. Tunel sačinjavaju pretežno ravni dijelovi, no na nekoliko mjesta izgrađene su uzbrdice i nizbrdice oko 12% nagiba, kako bi se što vjernije simulirali uvjeti u prirodi.

Sljedeća dva mjeseca na rasporedu je testiranje kvalitete snijega te kvalitete zraka unutar tunela. Službeno otvaranje ovog velikog sportskog projekta je planirano za 24.08.2009., iako su posljednjih tjedan dana neki njemački nordijci već odradili prve treninge. S krajem kolovoza planirano je i puštanje u rad dvorane za građane.

Ne smijemo niti razmišljati što bi jedan ovakav kompleks donio hrvatskim sportašima, kada bi postojao u blizini, koji i ovako, usprkos lošim vremenskim prilikama te oskudnim uvjetima za trening, ipak ostvaruju hvale vrijedne rezultate.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 217149
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr