09.01.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Željko Ivnik

 

Švicarski protest protiv Maze

Čelnici švicarskog ski tima uložili su FIS-u službeni protest protiv Tine Maze, a vezano uz superveleslalomsku utrku Svjetskog kupa u Bad Kleinkirchheimu.

Službeni protest Švicaraca odnosi se, navodno, na moguću obloženost donjeg rublja ispod Tininog skijaškog kombinezona plastikom!? A što joj je opet, prema mišljenju Švicaraca, nezasluženo donijelo prednost u nedjelju na stazi.

Prvi, inicijalni pregled nakon utrke navodno nije utvrdio nekakve bitnije nepravilnosti. No tek će naknadna neovisna analiza sada donijeti i konačni pravorijek vezan uz valjanost službenih rezultata utrke.

Oism pobjednice utrke Fabienne Suter Švicarci su na superveleslalomu Bad Kleinkirchheima imali s Fraenzi Aufdenblatten i Larom Gut još dvije skijašice u najboljih pet utrke te Dominique Gisin na sedmom mjestu. Eventualna suspenzija rezultata drugoplasirane Maze donijela bi svim njihovim skijašicama pomak za jedno mjesto unaprijed. A Aufdenblatten bi donijelo i pobjednički podij utrke.

"Naš protest nije konkretno usmjeren isključivo protiv Tine. Mi smo generalno protiv svih pokušaja bilo koje skijašice i skijaša da si na moguće nedozvoljen način priskrbi prednost na stazi u odnosu na bilo koga od konkurencije", pojašnjavaju Švicarci svoj motiv za prijavu. A dodatnu zanimljivost svemu daje i činjenica da Tina Maze već niz sezona vrlo uspješno surađuje sa švicarskim ski reprezentativkama kada su pogotovo pripreme za sezonu u pitanju. A Tina već sada nekoliko sezona i skija na skijama švicarske marke Stoeckli.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 09. siječnja 2012.   17:23h

    Član od:
    08.12.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    postoji li FIS pravilo o "donjem rublju" kao sto postoje pravila o ostaku opreme?

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 255348
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr