21.01.2011.      

Autor: Goran Vukelić

Photo: Bojan Koprivica (Kitzbühel 2011.)

 

Svindal iznenađen Ivičinim pobjedama u siječnju

Konkurencija po peti put ove godine nije mogla ništa Ivici Kosteliću koji je slavio u superveleslalomu na Streifalmu.

-.-Bojan Koprivica-.-Prešlo je u tradiciju. Svaki se petak Ivica Kostelić i Aksel Lund Svindal nađu na istom mjestu – na pobjedničkom podiju. Ivica vodi glavnu riječ, a Aksel "sluša" s najniže stepenice. Bilo je tako prošli petak na superkombinacijskoj utrci u Wengenu, tako je i danas poslije superveleslaloma u Kitzbühelu.

"Nisam iznenađen što mu dobro ide u super G-ju", kaže Norvežanin (fotografija desno) koji je u Vancouveru prošle godine osvojio olimpijsko zlato u ovoj disciplini. "Iznenađen sam što pobjeđuje u svakoj utrci u siječnju. On je jedan od onih koje treba pobijediti u bitci za Veliki kristalni globus, baš kao što je to bio i prošle godine i kako je trebao biti i 2009. da nije imao problema s leđima."

Georg Streitberger (dolje) je zahvaljujući dobrom rezultatu danas i odustajanju Michaela Walchhofera preuzeo crvenu majicu vodećeg superveleslalomaša. "Sretan sam zbog toga, nitko se danas nije mogao približiti Ivici", škrto je podijelio svoju sreću Austrijanac. "Danas je uz stazu bilo nekoliko mojih prijatelja, a jedino što želim sada jest odvesti dobru utrku sutra."

-.-Bojan Koprivica-.-

Ivica, kojem je ovo peta pobjeda od početka 2011. (više nego što je ostvario u proteklih sedam godina), nije krio zadovoljstvo prvim uspjehom u brzim disciplinama: "Želite li negdje pobijediti po prvi put u brzoj disciplini, onda sigurno želite da to bude u Kitzbühelu. Jako sam ponosan na to."

"Vožnja je bila prilično tečna i kad sam u cilju vidio sekundu prednosti pred Bertrandom znao sam da je bilo dobro", kaže vodeći skijaš Svjetskog kupa i dodaje: "Mislim da je odluka o pobjedniku pala po izlasku iz Lärchenschussa i ulasku u Hausberg. Bio sam brži od drugih tamo i to je bilo ključno."

U Kitzbühelu se sutra vozi klasičan spust na opasnom Streifu. Tko zna kakav nas specijalitet iz Kostelićeve kuhinje čeka?

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 297438
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr