07.03.2016.      

Autor: Skijanje.hr
Foto: Frda Hansdotter, arhiva Skijanje.hr 

 

Svj. kup u Jasni: slalomski Globus Hanasdotter

Vjetrovit vikend u slovačkoj Jasni rezultirao je izmjenom programa. Subotnji veleslalom prebačen je na ponedjeljak, dok je u standardnom nedjeljnom terminu održana slalomska utrka.

U nedjeljnom slalomu u slovačkoj Jasni pobjeda je pripala 21-godišnjoj Amerikanki Mikaeli Shiffrin koja je ovim rezultatom dohvatila svoju četvrtu ovosezonsku pobjedu. Schiffrin je pobjeđivala u svim slalomskim utrkama u kojima je startala ove sezone, no dvomjesečna pauza uzrokovana ozljedom ipak je učinila svoje te je usprkos odličnoj statistici uoči završnice Svjetskog kupa trenutno na petoj poziciji u slalomskom poretku. Drugo mjesto u utrci pripalo je Švicarki Wendy Holdener (+2.36), dok je na trećoj poziciji završila domaća skijašica Veronika Zuzulova (+2.77). Nakon slaloma u Jasni poznata je i vlasnica malog Kristalnog globusa. Riječ je o Šveđanki Fridi Hansdotter, koja je Globus ulovila usprkos skromnom desetom mjestu na jučerašnjoj utrci.

Za subotu predviđena utrka veleslaloma u konačnici je zbog jakog vjetra odgođena za ponedjeljak. Na dugoj i dosta zahtjevnoj stazi najbolje se snašla Eva-Maria Brem koja je pobijedila s vremenom 2:30.60 i 27 stotinki prednosti ispred drugoplasirane Njemice Viktorie Rebensburg. Treće mjesto pripalo je Talijanki Federici Brignone (+0.52). U poretku veleslaloma trenutno je vodeća Eva-Maria Brem s 52 boda prednosti ispred Rebensburg. Tek će završnica Svjetskog kupa u St. Moritzu dati odgovor na pitanje o vlasnici malog Globusa. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 263863
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr