Skijanje.hr

26.10.2006.      

Autor: Goran Razić 

Tecnica kupila Blizzard

Jedan od vodećih proizvođača skijaške opreme, Tecnica, kupio je većinski udio u Blizzardu (66,66%). Kupnja će se ostvariti kroz tvrtku Nordica, koju Tecnica posjeduje u 100% vlasništvu.

Ostatak dionica Blizzarda je i dalje u vlasništvu sadašnjeg CEO Blizzard Sport Gmbh, Karl Hofstattera. Prema izjavama Giancarla Zanatta, predsjednika Tecnice, Blizzard je vrlo dinamična tvrtka koja se razvija vrlo brzo i ima izvanredno znanje u proizvodnji skija, čemu dodaje: "...njihove najveće prednosti leže u tehnologiji i proizvodnji opreme. Ove godine to će nam biti značajan adut u borbi s konkurencijom te će značajno doprinijeti razvoju skija u Nordici. Isto tako, bit će moguće dodatno ojačati Blizzard brand".

CEO Blizzarda s tim se ložio te je izjavio kako je Tecnica jak i odgovoran partner te da će ova transakcija omogućiti daljnji rast i razvoj i na međunarodnom planu. Isto tako, naglašava da je zadovoljan aranžmanom te da se veseli budućoj suradnji.

Još jedna od glavnih značajki ove suradnje je sjedinjavanje nekih razvojnih i proizvodnih procesa te jeftiniji troškovi proizvodnje u cijeloj grupaciji, prvenstveno zbog zajedničke nabave sirovina i sjedinjenja svih ostalih segmenata bitnih za proizvodnju i lansiranje proizvoda na tržište. Vrijedi spomenuti kako će se spajanjem ovih tvrtki, tj. ulaskom Blizzarda u ovu veliku grupaciju, ukupan promet Tecnica grupe povećati na preko 400 milijuna Eura godišnje.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 2573889
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr