18.02.2014.      

Autor i foto: Goran Razić

 

Tina Maze: "Hokejaši su mi dali dodatnu motivaciju"

Drugo zlato Tine Maze u svojoj omiljenoj disciplini cijelu je Sloveniju diglo na noge. Iako je potajno računala na ovakav rezultat Tina jasno spominje kako je danas nemoguće bilo gdje sa sigurnošću očekivati dobar rezultat.

Kiša, snijeg, staza natopljena vodom, mjestimična magla… sve to je danas stanovalo u Rosa Khutoru. Vrijeme kao da želi nadoknaditi sve one blagodati koje je podarilo prvih desetak dana ZOI-a. No Tini danas ništa nije smetalo. "Nije me bilo briga je li sunce, kiša, snijeg. Odvezla sam svoju vožnju i to je najbitnije. No moram priznati da je staza bila još i prilično dobra s obzirom na vrijeme. Između dvije vožnje sam se sušila fenom koliko god mogu. Bilo je bitno da ključne stvari ostanu suhe, poput jezika pancerica, naočala, rukavica”, jasna je bila Tina Maze nakon fenomenalne izvedbe i osvojene još jedne najsjajnije olimpijske medalje.

Staza po kojoj se trebalo spustiti čak 90 skijašica popuštala je s vremenom. Startni broj bio je od ključne važnosti. "Mislim da sam u prvoj vožnji na najbolji mogući način iskoristila odličan startni broj. Taktički sam jako zadovoljna kako sam odradila utrku. Moj ovogodišnji cilj je bio pokazati sve što znam upravo na ZOI. Sada vidim da sam u tome i uspjela".

-.-Goran Razić-.-

Tina Maze u odličnim rezultatima nije usamljena. Slovenija blista na ovim Olimpijskim igrama. Već šesta medalja samo je dokaz snage i konstante Slovenije u zimskim sportovima. Ovoga puta hokejaši su bili inspiracija. "U pauzi između vožnji sam gledala hokej. Naši dečki su mi dali dodatnu snagu. Svaka im čast na borbi, navijala sam iz sveg srca”, prokomentirala je današnja pobjednica veliku pobjedu slovenske hokejaške reprezentacije te dodaje kako joj uz sve jako puno znači i prisustvo obitelji na Olimpijskim igrama. Sve to daje dodatnu snagu.

"Ovo je moja disciplina. Ovo su moji zavoji. No uz sve to nije lako biti ovdje i očekivati pobjedu. Ovoga puta sam bila brža za sedam stotinki sekunde. To je jako malo, ali i jako puno. Kolo sreće se okreće. Tako je to u životu". Ovoga puta sedam stotinki je trajalo čitavu vječnost. Za razliku od utrke spusta, ovoga puta vrh podija pripao je samo njoj.

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 155015
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr