11.09.2011.      

Autor: CroSki/Skijanje.hr

 

U Zagorju će se dijeliti Kristalni globusi

Finale FIS Rollerski Svjetskog kupa za 2011. godinu održat će se od 16. do 18. rujna u Oroslavju.

Od 2005. do 2009. Oroslavje je ugostilo četiri utrke FIS Rollerski Svjetskog kupa, a 2008. godine i FIS Rollerski Svjetsko prvenstvo. A nakon što je prošle godine napravljena mala stanka, utrke FIS Rollerski Svjetskog kupa 2011. godine ponovno će se održati u Hrvatskom zagorju.

Hrvatski skijaški savez, kojem je Svjetska skijaška federacija povjerila domaćinstvo utrke Svjetskog kupa, domaćinstvo i tehničku organizaciju dao je Skijaškom klubu Oroslavje. Tako će se od 16. do 18. rujna u Oroslavju održati posljednja ovogodišnja utrka skijaša na rolkama.

Budući je riječ o finalu Svjetskog kupa, nakon dvije utrke u Oroslavju bit će poznati i ukupni pobjednici Svjetskog kupa, pa će po prvi puta u Hrvatskoj, u Oroslavju biti dodijeljeni i svima dobro poznati FIS-ovi Kristalni globusi.

Ovi primamljivi trofeji već su stigli u Oroslavje, kao prethodnica samog finala.

Službeni program FIS Rollerski svjetskog kupa započinje u petak 16. rujna. Tog dana očekuje se dolazak svih natjecatelja, a održat će se i prvi službeni trening te sastanak vođa ekipa. Subota 17. rujna donosi utrku team sprinta, dužine 3x2 kilometra. Start utrke predviđen je za 17 sati. Utrka se vozi kružnom stazom u centru Oroslavja koju natjecatelji već dobro poznaju. Od 20 sati kreće svečano otvorenje Svjetskog kupa te će se dodijeliti medalje najboljima iz poslijepodnevne utrke. Kako je to već postalo uobičajeno u Oroslavju, u nedjelju 18. rujna održat će se utrka sprinta. Staza je ista kao i svih godina prije, od Konzuma do pošte u Ulici Milana Prpića, duga 180 metara. Nakon završetka utrke i dodjele medalja, dogodit će se i najsvečaniji trenutak vikenda, dodijelit će se Kristalni globusi najboljima u ovoj sezoni.

Na utrci nastupaju četiri kategorije (seniorke, seniori, juniorke, juniori). Prijavu organizatorima poslalo je 11 reprezentacija i to Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija. Njemačka, Češka, Slovačka, Ukrajina, Rusija, Norveška i Italija.

FIS-ov tehnički delegat utrke je nekadašnja trkačica koja je nekoliko puta nastupila na utrkama u Oroslavju, Talijanka Anna Rosa. Nacionalni tehnički delegat je Žarko Galjanić, a direktor utrke Albert Kontak.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 229770
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr