25.11.2004.      

Autor: Matija Kralj 

Uvex "magic goggle"

Uvexove najnovije «magic goggle» u SAD-u ocijenjene kao najbolji inovativni produkt tekuće godine...

Naočale za skijanje, na kojima se, pritiskom na gumbić, postiže zatamnjenje i osvjetljavanje stakala – to više nije samo nedosanjana želja, nego postaje realnost u izvedbi Uvexovih inovatora. Prilično revolucionarno njemačko otkriće, koje nam dolazi iz tehnološkog centra u Fürthu, kvantni je gotovo skok u tehnici izrade skijaških naočala. Popularni američki magazin "Popular Science" proglasio je ove Uvexove naočale u New Yorku za najbolji inovativni produkt u kategoriji "Slobodno vrijeme" za 2004. godinu, dok je istovremeno i tvrtka Uvex, također u američkom tehnološkom magazinu "Wired", uvrštena među 100 najinovativnijih poduzeća svijeta za tekuću godinu.
Iako je ovaj model "magic goggle"-i još u prototipnoj fazi, svima je već prilično jasno da će, kada se ovaj projekt završi, taj novi proizvod proizvesti pravu malu revoluciju na tržištu skijaških naočala.
"Magic goggle" baziraju se na već uspješnom Uvexovom modelu Uvex F1, a kreirane su u suradnji s jednom high-tech firmom, koja se bavi primjenom likvidno kristalnih materijala u SAD-u. Upravo preko principa tekućih kristala smišljen je sustav kako se staklo na naočalama u roku od milisekunde može, kao što je već rečeno, jednostavnim pritiskom na jedan gumbić, zatamniti ili osvijetliti, a u jednom od ova dva stanja, ovisno o izboru, čak nije potrebna niti energija.
"Magic goggle" u nadolazećoj će zimi isprva proći detaljna testiranja u Sjevernoj Americi, a točni podaci o datumu njihova konačnog izlaska na široko tržište još za sada nisu dostupni.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 220426
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr