16.11.2005.      

Autor: Goran RazićPhoto: arhiva Skijanje.hr 

Snježni topovi na glečeru Val d' Iserea

Francuski skijaški centar Val d'Isere instalirao je trideset novih snježnih topova na svoje glečerske staze, a sve to kako bi osigurao optimalne uvjete za skijanje i tokom ljeta.

Pissaillas glacier ponad Val d'Iserea od ove godine bit će bogatiji za trideset snježnih topova. Kao uzrok ovog poteza odgovorni navode sve veće topljenje glečera te sve manji broj ljetnih dana u kojima je moguće skijanje i boardanje, npr. za toplijih sezona ljetno skijanje svodi se na svega tjedan dana.

Budući da je ljetno skijanje postalo poželjna stavka u opisu ovakvog ski centra, Val d'Isere niti ovdje nije htio biti zakinut, stoga je sagrađen rezervoar od 36000 m3, a koji će biti zadužen za napajanje topovske artiljerije. Investicija izgradnje rezervoara od 3.5 mil Eur trebala bi se vratiti vrlo brzo, imajući na umu da će kao posljedicu toga dvije glečerske staze imati idealne uvjete za skijanje čak i sredinom ljeta.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 220976
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr