06.12.2005.      

Autori: Elinka Barišić, Goran VukelićPhoto: žičara Radeševo, www.platak.hr 

Ovog petka odluka o Univerzijadi u HR

Bliži se rok za očitovanje Vlade Republike Hrvatske o prijedlogu kandidature za zimsku Univerzijadu 2011.g. u Gorskom kotaru.

Na jučerašnjoj press konferenciji održanoj u Rijeci od strane Inicijativnog odbora kandidature za zimsku Univerzijadu javnost je upoznata s aktivnostima vezanima uz planiranu kandidaturu Gorskog kotara za zimsku Univerzijadu 2011.g.

Predsjednik Inicijativnog odbora, gradonačelnik Delnica, Marijan Pleše, naveo je da je prijedlog kandidature dobio brojne pismene podrške od hrvatskih, ali i svjetskih, pojedinaca iz svijeta politike, sporta, znanosti i novinarstva. Svi su jednoglasni u zaključku da je ovakav jedan projekt potreban Gorskom kotaru za njegovu nepovratnu revitalizaciju. Podršku su iskazali i Županija primorsko-goranska, koordinacija gradova i općina Gorskog kotara kao i predsjednik Republike, Stipe Mesić.

Nakon dvije godine usuglašavanja prijedloga za kandidaturu, projekt je konačno dovršen i poslan u Vladu RH na razmatranje. Kao što smo već pisali, predložene su tri varijante organizacije Univerzijade: 1) organizacija cjelokupnog natjecanja u Hrvatskoj, 2) organizacija u suradnji sa Slovenijom u omjeru 72/28 u korist Hrvatske te 3) organizacija cjelokupnog natjecanja u Hrvatskoj osim skokova sa 120-metarske skakaonice koji bi se održali u Sloveniji. Shodno navedenom, i planirani se troškovi kreću u rasponu od 56,8 milijuna eura do 166,8 milijuna eura za najskuplju varijantu. Iako su iznosi na prvi pogled visoki, treba imati na umu koristi koje bi od izgrađene infrastrukture ostvario Gorski kotar.

Milan Tumara, član Inicijativnog odbora, istaknuo je i podršku koju je dobio od strane nadležnih tijela u FISU-u (Svjetska federacija sveučilišnih sportova) za najavljenu kandidaturu. Osim toga, g. Tumara neumorno i dalje radi na dovođenju FIS kongresa u Opatiju 2010.g., kao i na dovođenju Svjetskog prvenstva novinara skijaša u Hrvatsku 2010.g., što bi poslužilo kao odličan uvod u Univerzijadu 2011.g.

Inicijativni odbor vjeruje, kao i svi skijaški entuzijasti, da će se Vlada pozitivno očitovati o prijedlogu kandidature kako bi se do 31. prosinca 2005.g. moglo poslati pismo namjere o kandidaturi FISU-u.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 270310
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr