04.02.2006.      

Autor: Matija KraljPhoto: Kwame Nkrumah-Acheampong, arhiva NevaSport.com 

"Snježni leopard" ipak bez Torina

Simpatični Ganac Kwame Nkrumah-Acheampong nije se ipak uspio kvalificirati za nastup na Olimpijadi u Torinu...

Alpski skijaški reprezentativac Gane, a o kojem smo već bili pisali, imao je veliku želju postati prvim Gancem sudionikom natjecanja u alpskom skijanju na jednoj od zimskih Olimpijada. No, kroz nastupe na FIS utrkama on, unatoč svom trudu, u konačnici ipak nije uspio ostvariti FIS bodove potrebne kako bi osigurao olimpijsku normu.

Niti činjenica da dolazi iz skijaški egzotične Gane neće mu, nažalost, biti od velike pomoći, budući da je Svjetska skijaška organizacija već objavila kako u njegovom slučaju ne namjerava učiniti nikakav odstup od unaprijed određenih pravila.

Simpatičnom 31-godišnjem skijašu iz Gane preostaje tako iznova kvalifikaciju za ZOI u Vancouveru uloviti možda kroz iduće 4 godine, a možda mu talijanski organizatori i MOO izađu u susret, pa mu omoguće da u Torinu nastupi barem kao predvozač.

Unatoč Kwameovu neuspjehu, Afrika najvjerojatnije ipak neće ostati bez predstavnika na skijaškim natjecanjima na predstojećoj Olimpijadi, budući da je olimpijsku normu u slalomu, veleslalomu i super G-u ostvario Senegalac Leyti Seck, dok je olimpijsku normu za sve četiri discipline ostvario i Južnoafrikanac Alexander Heath, no konačna odluka o njihovom možebitnom nastupu na ZOI u Torinu donijet će se kroz zajednički dogovor MOO-a i njihovih nacionalnih olimpijskih odbora.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 416703
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr