28.06.2006.      

Autor: Goran RazićIzvor i photo: Skipressworld.com 

Memorijalni skup u čast Dougu Coombsu

U nedjelju 25.06., u američkom skijaškom centru Jackson Hole, održan je memorijalni skup u čast jednom od najvećih freeridera na svijetu i jednom od rijetkih heliski vodiča na Aljasci, naravno, riječ je o nedavno preminulom Dougu Coombsu.

Kada se ovim respektabilnim podacima pridoda podatak kako je Coombs bio višestruki pobjednik extreme ski natjecanja te da je vlasnik mnogobrojnih prvenstvenih freeride spusteva, od Aljaske pa sve do Antarktike, malo je reći da je svjetsko skijanje izgubilo jednog velikog čovjeka.

Osim mnogobrojnih prisutnih prijatelja, poznanika i štovatelja, skupu su prisustvovala i velika imena svjetskog ekstremnog skijanja, poput: Scota Schmidta, Andrewa McLeana, Mikea Hattrupa, Jimmy China, Hansa Johnstonea, Milesa Smarta, Marka Newcomba, Ricka Armstronga, Stephena Kocha i Johna Gribera. Valja spomenuti kako se ovim velikanima pridružila i kompletna ekipa filmske kompanije Teton Gravity Research.

Skup su začinili mnogi govornici, od kojih su se posebno isticali Dougova starija sestra Nancy Coombs i vlasnik skijališta Jackson Hole, Connie Kemmerer.

"Ne samo da je bio jedan od najboljih skijaša na svijetu, nego je bio i jedan od najkvalificiranijih i najboljih planinskih vodiča na svijetu" riječi su Kemmerera. No najdirljiviji trenutak bio je trenutak govora direktora tvrtke K2, spomenuvši kako među prisutnima postoji jedna osoba koja nije svjesna veličine Douga Coombsa, okrećući se prema Dougovom dvogodišnjem sinu Davidu, koji će imati tu nesreću odrastati bez oca, no istodobno i veliku čast slušati i živjeti u nasljeđu jednog od najvećih offpiste skijaša današnjice.

Podsjetimo, 48-godišnji Doug Coombs stradao je 03.04.2006. g. u francuskom La Graveu, samo dan prije početka, osamnaeste po redu, poznate utrke Derby de la Meije.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 15. travnja 2016.   20:08h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka



    10 godina poslije...

    [Editirano] 15. travnja 2016. u 20:08h

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 261518
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr