13.09.2006.      

Autor: Goran RazićPhoto: Derbydelameije.com 

XIX Derby de la Meije dobio termin

Određen je termin održavanja devetnaestog po redu te jednog od najvećih freeride natjecanja na svijetu.

Nakon prošlogodišnjeg Derbya, koji je svojom veličinom i odazivom natjecatelja nemalo iznenadio, očekivanja i pogledi prema devetnaestom izdanju ovog popularnog natjecanja veći su nego ikad.

Termin natjecanja bit će od 04. do 06.04.2007. g. kada se ponovo očekuje približno 800 natjecatelja iz svih kutaka zemaljske kugle. Podsjetimo, start se nalazi na Dôme de la Lauzeu, na 3550 mnv, dok je cilj u 1400 m visokom alpskom mjestu La Grave. Ukupno prijeđena visinska razlika spusta pri tome iznosi velikih 2150 m, a spoznaja da je za navedeni spust prošlogodišnjem pobjedniku trebalo samo 5 minuta i 40 sekundi ovu utrku čini zaista spektakularnom.

Podsjetimo i na nemili događaj koji je na žalost obilježio posljednje, osamnaesto po redu natjecanje. Prilikom treninga, samo dan prije natjecanja, život je izgubio jedan od najpoznatijih freeridera na svijetu, veliki Doug Coombs. Osim njega, smrtno je nastradao i njegov 32-godišnji prijatelj.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 354751
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr