30.11.2006.      

Autor: Željko MihalićPhoto: www.planai.at 

Od nedjelje 03.12. Goldenjet u pogonu

Schladming pušta u pogon novu gondolu.

U nedjelju 03.12.2006. U Schladmingu će službeno biti predstavljena nova kabinska žičara nazvana Goldenjet. Investicija koja je ukupno "teška" 14 mil. Eur dio je programa unaprijeđenja skijališta, koji bi trebao biti jedan od glavnih aduta Schladminga u kandidaturi za organizaciju Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju 2013. godine.

Probne vožnje su prošle bez problema, atest je dobiven i sve je spremno još od 16. listopada. Čekao se samo snijeg i povoljni uvjeti da skijalište počne s radom. Iako uvjeti nisu idealni i skijalište već kasni s otvorenjem, ipak se otvorenje najavljuje, tako da će gondola u redovitom pogonu biti od petka 08.12.2006.



Podsjetimo, ova je žičara zamijenila Planai West I i Planai West II sjedežnice i postojeći tunel, koji dijelu skijaša nije bio baš ugodno iskustvo. Osim što će donijeti bolji protok skijaša i još manje čekanja u redovima, ova je gondola posebna i po svom arhitektonskom rješenju, koje bi trebalo podsjećati na carving zavoj.

Više o strategiji razvoja Schladminga i kandidaturi sa Svjetsko prvenstvo, ukoliko već niste, možete pročitati u članku iz arhive vijesti na ovom linku.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 209479
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr