04.07.2006.      

Autori: Željko Mihalić, Matija Kralj 

Schladming: nova gondola donosi SP?

Schladming se nada da bi kapitalna investicija od 11 milijuna Eura mogla osigurati željeno domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2013. godine.

Zičare Planai investiraju 11 milijuna eura u Golden Jet (tzv. SP fit program), usmjeren dobivanju domaćinstva Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju 2013. godine. Žičara bi jednom od glavnih kandidata domaćinstva SP trebala pomoći kao novi infratrukturni argument koji bi se odlično kapitalizirao kroz cijelu skijašku sezonu, u nezaobilazne rekreativne svrhe.

Untoč potrebi za dodatnim troškovima koje će generirati trasiranje nove žičare umjesto dvije postojeće (Planai West I i Planai West II, op.a.), ipak se u izgradnji spomenute žičare kriju mnogi benefiti; postojeći tunel i spust sa sjedežnicom, koji su kod gostiju ponekad izazivali nelagodu, i konačno odlaze u prošlost. Golden Jet bi trebao prelaziti klanac dolinskog potoka sada na ugodnoj visini. Poticaji, koji su tvrtki stigli od strane redovito provjeravanih želja i mišljenja gostiju, ovdje su u potpunosti uzeti u obzir. Da se ne priča o toliko vrijednoj uštedi vremena: dok se prije dvjema spomenutim sjedežnicama vozilo oko 18 minuta, sada bi se za gotovo 7 minuta trebalo stići od donje postaje Golden Jeta u samo središte ski područja Planai (Kessleralm).

Prema riječima Alberta Baiera rukovoditelja poslovanja Planai Hochwurzen žičara ovo je važna investicija za skijalište ali i regiju:
"Iz kuta gledanja naših gostiju Golden Jet uistinu je zlata vrijedna investicija. Ova investicija uistinu znači puno više od same gradnje jedne nove žičare. Na taj način stvaramo drugu snažnu i udobnu mogućnost pristupa Planaiju, baš kao i atraktivnu poveznicu Planaija i Hochwurzena. Kao osobitu posebnost ponudit ćemo i moderna arhitektonska rješenja same donje postaje žičare. Arhitektonski koncept kreće nekim sasvim novim putevima: Oblik zgrade oponaša različite radijuse carving pokreta i tako postaje vizualiziranom i izgrađenom energijom samog skijaškog sporta."

Oko same donje stanice žičare nalazit će se brojna parkirališna mjesta, kako za autobuse, tako i za osobne automobile, uz postojeću dobru povezanost i s javnom prometnom mrežom (stajalište ski busa, 5 minuta hoda do željezničkog kolodvora u Schladmingu). Kroz prizmu tehničkih podataka, nova će žičara izgledati ovako: Golden Jet snažna je kabinska žičara Doppelmayr s kapacitetom za osmero ljudi, a 87 gondola prenosi 2408 osoba u satu uz visinsku razliku između gornje i donje stanice žičare Planai West od 640 metara.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 280684
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr