21.04.2007.      

Autor: Matija KraljPhoto: Cro Ski tim 2006/07., arhiva Cro Ski 

Hrvatske ski reprezentacije 2007/08.

Objavljen je službeni sastav hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija za skijašku sezonu 2007/08.

U skijašku sezonu 2007/08. hrvatsko reprezentativno skijanje ući će s dvije A alpske skijaške reprezentativke te jednim A skijaškim reprezentativcem. Naravno, riječ je o Niki Fleiss, Ani Jelušić te Ivici Kosteliću.

Uz Niku Fleiss kao glavni trener ostaje Vincencij (Cena) Jovan, dok će pomoćni trener-serviser i nadalje biti Renato Gašpar.

Uz Anu Jelušić kao glavni trener također, bez ikakve dvojbe, ostaje Zoran Sobol, dok mjesto pomoćnog trenera-servisera umjesto Mislava Samaržije preuzima Davor Lažeta.

Uz Ivicu Kostelića na mjestu glavnog trenera ostaje njegov otac Ante Kostelić, a prošlosezonskog pomoćnog trenera-servisera Gregoryja Bilića zamijenit će Matej Čuješ. U ekipi Ivice Kostelića za sada su još kao pomoćni trener i Igor Jakopović te kao savjetnik za spust i super G, te testni vozač, i nadalje Peter Pen.

U hrvatskoj alpskoj B ženskoj reprezentaciji Matei Ferk i Sofiji Novoselić od sezone 2007/08. pridružuje se već i Tea Palić, dok su u muškoj B reprezentaciji za sada za svoje mjesto sigurni Dalibor Šamšal, Danko Marinelli, Natko Zrnčić-Dim i Tin Široki. Svoje mjesto na FIS utrkama krajem travnja u Norveškoj u ovoj bi skupini izboriti još mogao i Ivan Ratkić.

Uz Mateu Ferk kao glavni trener ostaje Slaviša Weiner, uz Sofiju Novoselić Mirko Kvastek, a uz Teu Palić Seny Sever. Rajko Šamšal u suradnji s pomoćnim trenerom-serviserom Danijelom Andesilićem zadužen će u idućoj sezoni biti za svog sina Dalibora te Danka Marinellija, dok će kao glavni trener o rezultatima Natka Zrnčić-Dima, Tina Širokog te eventualno i Ivana Ratkića brigu voditi kao glavni trener Peter Pen.

Hrvatska alpska ženska C reprezentacija nasljednicu Tee Palić dobiva u mladoj Riječanki Virni Lipovac, dok u mušku C reprezentaciju ulaze Sebastian Brigović te Jan Karolyi. I naposlijetku - u sastavu hrvatske dječje alpske reprezentacije u sezoni 2007/08. bit će redom: Matilda Šola, Tamara Zubčić, Matej Vidović, Ivan Mihelčić i Filip Tudor, a nakon liječničke procjene i njihova "zelenog svjetla" eventualno i Filip Zubčić. Uz dječju reprezentaciju kao pomoćni trener bit će Slaven Ružić.

U vodstvu reprezentacija jedina značajnija promjena dogodila se na mjestu glavne osobe zadužene za odnose s javnošću i događanja, gdje Ozrena Müllera naslijeđuje Nenad Eror. Očekuje se angažman i još jednog fizioterapeuta, dok Vedran Pavlek i nadalje ostaje direktorom hrvatskih alpskih ski reprezentacija te ski pool-a.

Skrb o voznom parku Hrvatskog skijaškog saveza i nadalje ostaje u rukama Željka Čvorka, dok tajnicom reprezentacija i ski pool-a ostaje i Ana-Marija Komparić. Rad na kondicijskoj pripremi i nadalje za Niku Fleiss, B i C reprezentativce te dječju reprezentaciju ostaje u rukama Milana Rončevića.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 179654
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr