23.04.2014.      

Autor: Skijanje.hr

 

Poznati alpski reprezentativci za sezonu 14/15.

Po dobrom starom običaju nakon Uskrsa Hrvatski skijaški savez otkriva karte za narednu skijašku sezonu. Novosti ima podosta, a neke odluke su i očekivane.

Ivica Kostelić, kojem će sljedeća sezona po mnogočemu biti specifična, prije svega iz privatnih razloga, za sljedeću sezonu ima novog servisera za tehničke discipline. Riječ je o bivšem serviseru Bodea Millera, slovenskom stručnjaku Robertu Kristanu, koji je uz Amerikanca bio za vrijeme njegovih najvećih rezultata. U Ivičinom timu polagano se mijenja i omjer trenera i medicinskog osoblja. Tako, primjerice iz ekipe odlazi Slavko Mulej (dosadašnji serviser - koordinator, nap.a.), a u ekipu dolazi Danko Butala, fizioterapeut koji je već radio za Croski, a koji će biti uz rame dosadašnjeg Ivičinog fizioterapeuta Zorana Pršu. Cilj je Ivici i dalje pružiti maksimalne uvjete za povratak u sam vrh svjetskog skijanja.

Natko Zrnčić Dim ponovo za glavnog trenera dobiva proslavljenog Austrijanca Waltera Hubmanna, s kojim je i radio do 2011. godine, a dosadašnji Natkov trener Peter Pen odlazi iz ekipe. Očito je cilj Natku omogućiti maksimalne uvjete za ostvarenje što boljih rezultata. U prilog tome svakako će ići i odluka o učestalijim zajedničkim treninzima Natka i Ivice.

U A reprezentaciju je osim Filipa Zubčića uvršten i Istok Rodeš koji je do sada ostvarivao izvanredne rezultate u mlađoj dobnoj kategoriji. U reprezentaciji nakon dugo godina više nema Dalibora Šamšala, Sofije Novoselić i Saše Tršinski. Razlozi ispadanja iz reprezentacije leže u njihovim rezultatima koji su bili ispod očekivanih. Prema dostupnim informacijama vrata reprezentacije i dalje su im otvorena za naredne sezone, ali svoj status u reprezentaciji navedena trojka prije svega mora opravdati budućim rezultatima. Kako sada stvari stoje Sofija Novoselić nastavlja karijeru u SAD-u, dok Dalibor Šamšal i Saša Tršinski još uvijek nisu odredili svoje daljnje usmjerenje.  

Po isteku četverogodišnjeg olimpijskog ciklusa, Alpski odbor Hrvatskog skijaškog saveza je na svojem sastanku još prošloga tjedna potvrdio i imenovanja na vodeće funkcije za sljedeće četiri godine. Tako su produženi mandati Stjepanu Puhaku kao predsjedniku Alpskog odbora, Vedranu Pavleku kao direktoru alpskih skijaških reprezentacija i ski poola te Reni Fleissu kao direktoru domaćih natjecanja.

Tom prilikom podvučeni su i ciljevi za sljedeći olimpijski ciklus, a to su, prije svega, nastup barem osam natjecatelja na sljedećim Olimpijskim igrama u PyeongChangu 2018. godine te osvajanje barem jedne medalje na istim Igrama te dovođenje nekolicine mladih natjecatelja u sam vrh Svjetskog kupa, stoji u priopćenju Hrvatskog skijaškog saveza. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 28. travnja 2014.   21:53h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Bogami otpao Dado.:( Možda je Seba Brigović bio bolji kandidat od Rodeša...
  • Objavljeno: 23. travnja 2014.   07:12h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Veselim se povratku Hubmanna u Natkov tim!!

Prikazano 2 od 2 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 164194
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr