14.01.2008.      

Autor: Elinka BarišićPhoto: RTC Krvavec  

Krvavec - postavljen najdulji tepih u Sloveniji

Sve početnike te obitelji s malom djecom ova vijest sigurno će obradovati.

Na Krvavcu je ovih dana u pogon puštena nova traka (pokretni tepih) namijenjena svima onima koji tek trebaju napraviti svoje prve skijaške korake.

Traka je smještena na Kriškoj planini te je najduža takva traka u Sloveniji! Uz 80 metara dugu traku napravljena je i posebna poligon-staza kako bi početnici mogli nesmetano vježbati dalje od skijaških staza. Proizvođač je poznata tvrtka SunKid, a traka se kreće brzinom 60 cm/s.

Na Krišku planinu moguće je doći na na nekoliko načina: gondolom pa zatim jednosjedom do "Doma na Krvavcu", te plavom stazom broj 9 do Kriške planine. Neskijaši mogu koristiti i dvosjed Kriška planina, kako bi se spustili od jednosjeda do poligona. Također je moguće do Kriške planine doći pješke, cestom od gornje stanice gondole, za što treba oko 10 minuta hoda.Ukoliko autom želite do tog dijela, neposredno nakon Cerklja treba umjesto ravno cestom skrenuti desno prateći putokaz za Ambrož pod Krvavcem, te se brdskom cestom popesti ravno do parkirališta na Kriškoj planini. Upozoravamo kako ova cesta u zimskim uvjetima zna biti problematična, djelom je makadamska, te ju ne preporučamo ukoliko ne posjedujete adekvatnu zimsku opremu.

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 274798
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr