02.04.2008.      

Autor: Goran Vukelić 

"Ključ u bravu" skijališta u Krasnom

Koncesionar skijališta u Krasnom najavio zatvaranje skijališta zbog nemogućnosti poslovanja u trenutnim uvjetima.

Kratko je trajala renesansa skijanja u Lici, točnije u Krasnom. Skijalište, koje je otvoreno 2004. nakon dugog period mirovanja, opet će, čini se, biti zaboravljeno i napušteno. Tako se barem može zaključiti prema najavama Vladimira Tomaića, koncesionara skijališta u ovom ličkom mjestu.

 

"Zatražit ću raskidanje koncesije za skijalište jer u ovakvim se uvjetima ne može nastaviti poslovanje", kaže Tomaić. "Glavni problem je u vlasnicima zemljišnih parcela na skijalištu koje sam kontaktirao sa željom da kupim parcele i nastavim s ulaganjima u skijalište. No, oni traže nerealno visoke iznose, praktički me ucjenjuju", razočaran je Tomaić.

 

Osim njih, niti Grad Senj se nije iskazao potporom zimskom turizmu. "Na opetovane upite za pomoć u razvoju skijališta nismo dobili nikakve odgovore", kaže koncesionar koji je već ostvario kontakte s potencijalnim investitorima koji su bili zainteresirani za gradnju novih žičara i staza. "Klima u županiji je potpuno nepovoljna za investicije, poduzetnike se koči sa svih strana. Čim netko želi uložiti u razvoj, javlja se tipični jal spram onih koji imaju novac i viziju", nastavlja Tomaić.

 

"Pokušao sam dogovoriti i suradnju s lokalnim ugostiteljima i iznajmljivačima soba koji imaju direktne koristi od skijališta i čiji su kapaciteti puni za vrijeme skijaške sezone. No, oni također ne žele ništa uložiti, već samo čekaju da netko drugi privuče goste na kojima mogu zaraditi", opisuje koncesionar klimu u ovom pitoresknom velebitskom mjestu.

 

Na ruku mu nisu išle niti prošle dvije zime, praktički bez snježnih padalina. Skijalište nema sustav umjetnog zasnježivanja kojim bi nadomjestilo nedostatak prirodnog snijega, tako da su se protekle dvije sezone samo gomilali gubici vezani uz održavanje žičare. Sve navedeno je nagnalo Tomaića da raskine koncesiju za skijalište koje je svojim otvaranjem umnogome obogatilo ponudu ovog ličkog kraja. Hoće li se raspisivati natječaj za novu koncesiju, hoće li Grad Senj i Županija pomoći u realizaciji skijaških potencijala ili ponovno slijedi "zimski san" od 20-ak godina, treba tek vidjeti.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 130621
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr