21.12.2008.      

Autor: Tomislav SeljanPhoto: Ivica Kostelić (Alta Badia), Skijanje.hr  

Alta Badia, VSL (m) - Postolje za Ivicu!

Ivica Kostelić danas je drugim mjestom na Gran Risi stigao do svog prvog veleslalomskog postolja. Pobjednik utrke je Daniel Albrecht (SUI).

Već s prvim utrkama sezone bilo je jasno da je Ivica Kostelić u dobroj veleslalomskoj formi. No vjerojatno niti on sam nije vjerovao da će baš na Gran Risi, jednoj od najtežih veleslalom staza u Svjetskom kupu, prvi put stajati na veleslalomskom postolju. Već nakon prve vožnje Ivica je pokazivao zadovoljstvo. Bio je 12., 1.32 s iza vodećeg Didiera Cuchea. U drugu je ušao bez kalkulacija i u cilj ušao kao vodeći, s 5. vremenom 2. vožnje, koje nitko nakon njega nije uspio ugroziti. Osmijeh se nije skidao s njegova lica. Napravio je sve što je mogao i sada je samo trebalo čekati. Skijaši su jedan za drugim zaostajali za Ivičinim vremenom i tek ga je Švicarac D. Albrecht uspio "skinuti" s vodeće pozicije. Iako je Albrechtova prednost iz prve vožnje u odnosu na Ivicu iznosila gotovo sekundu i pol, Ivici je do prve veleslalomske pobjede nedostajalo malih 12 stotinki sekunde. Kapa dolje majstore!

Treći je danas bio Hannes Reichelt (AUT).  Četvrto mjesto pripalo je Tedu Ligetyju (USA), dok je vodeći iz prve vožnje, veteran Didier Cuche (SUI), koji ove sezone najbolje rezultate ostvaruje upravo u veleslalomu, danas završio 5. Cuche je do danas bio vodeći u poretku veleslaloma, no to će mjesto sada morati prepustiti današnjem pobjedniku Albrechtu.

Drugu  vožnju današnjeg veleslaloma nisu uspjeli završiti Bode Miller (USA) te Austrijanci Mario Matt i Cristoph Gruber, dok je Finac Jukka Leino naknadno diskvalificiran.

Sutra je u Alta Badiji na rasporedu slalom. Još jedna utrka u kojoj bi Ivica trebao biti u jednoj od glavnih uloga. Već sad su lošiji rezultati iz brzih disciplina u drugom planu. No sutra je nova prilika da ih Ivica potpuno zaboravi i da iz Dolomita ove godine ponese samo lijepa sjećanja.

Najboljih 10 skijaša na današnjoj utrci:

1. ALBRECHT Daniel (SUI)  1:15.33
2. KOSTELIĆ Ivica (CRO)  +0.12
3. REICHELT Hannes (AUT)  +0.33

4. LIGETY Ted (USA)  +0.45
5. CUCHE Didier (SUI)  +0.49
6. GRANGE Jean−Baptiste (FRA)  +0.52
7. RAICH Benjamin (AUT)  +0.57
8. SVINDAL Aksel Lund (NOR)  +0.77
8. BLARDONE Massimiliano (ITA)  +0.77
10. FANARA Thomas (FRA) +0.97  

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 427657
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr