06.03.2016.      

Autor: HRT, Skijanje.hr
Foto: Ivica Kostelić, arhiva Skijanje.hr 

 

Ivica Kostelić - konačno zbogom ili oproštaj na Sljemenu?

Ivica Kostelić teško izgovara riječ 'zbogom'. Dugih 18 godina u Svjetskom kupu je iza njega i usprkos tome što koljeno govori samo jedno, postoji ideja da Kranjska gora nije bila i konačni kraj duge i uspješne Ivičine karijere

Mnogi već godinama Ivicu Kostelića tjeraju u sportsku mirovinu, no Ivica se na to ne obazire i sluša samo sebe i svoje osjećaje. Tijelo je umorno, ali sportski duh mu i dalje ne da mira te postoje razne mogućnosti o kojima će se više znati sljedećih mjeseci.

Utrke u Kranjskoj Gori su završile. Ivica je nakon nekoliko utrka pauze nastupio samo u posljednjoj slalomskoj utrci ove sezone. Ulazak u drugu vožnju ostao je ove sezone nedostižan, a samim time i Završnica u St. Moritzu. Svoje planove Ivica je otkrio za HRT: "Sad ću se još pripremati za Prvenstvo Hrvatske koje bi se trebalo 23.03. održati na Sljemenu, a onda će uslijediti pauza od barem mjesec dana koje ću provesti na Islandu. Nakon toga ću vidjeti što dalje".  

Na današnjem slalomu u Kranjskoj Gori od profesionalnog skijanja se oprostio i Austrijanaca Reinfried Herbst kojem je Ivica u cilju sportski stisnuo ruku i zaželio sve najbolje u daljnjem životu. Nedugo prije toga i Marcel Hirscher je biranim riječima pričao o Ivici, hvaleći njegovu tehniku i sportski duh te prizivajući dane kada su bili ljuti konkurenti u borbi za Globuse: "Drago mi je da Marcel Hirscher tako misli o meni. Mi smo se susreli na mom vrhuncu karijere i u trenutku kada sam ja počeo silaziti s njega. On je tada taman dolazio. Hirscher je u svakom slučaju svojim rezultatima pisao povijest Svjetskog kupa i drago mi je da sam ga susreo na tom putu. Možda nisam mogao susresti velikane poput Stenmarka ili Girardellija, ali sam sreo mnoga druga velika imena koja sam imao prilike i pobjeđivati u direktnim nastupima", prokomentirao je Kostelić.

Posljednjih dana mladi Istok Rodeš je podigao pravu buru odličnim rezultatom postignutim u Sočiju, gdje je postao Svjetski juniorski prvak. "Ovo je jako velika stvar za hrvatsko skijanje. I ne samo on nego i svi ostali koji su očito materijal za budućnost. Činjenica je da juniorsko i seniorsko skijanje nije ista stvar, ima mnogo juniorskih prvaka koji se kasnije nisu dobro snašli u kasnijoj 'apsolutnoj kategoriji'. No moje je predviđanje da ćemo njega i ostale dečke još dosta gledati u Svjetskom kupu. A sad, koliko će oni daleko dogurati, to ćemo tek vidjeti. U svakom slučaju, mislim da imamo nekoliko vrhunskih skijaša koji trebaju napraviti samo još nekoliko koraka da počnu postizati i vrhunske rezultate u Svjetskom kupu".

Osvrnuo se Ivica i na prethodnu sezonu u koju nije ušao s previsokim ciljevima, no usprkos tome nije odveć zadovoljan postignutim: "S ovom sezonom baš ne mogu biti zadovoljan, jer nisam postigao niti jedan cilj koji sam si postavio pred sezonu, no ostaje mi mala utjeha onaj dobar rezultat u Chamonixu", skromno je zaključio Ivica Kostelić.  

Nastavak karijere ili kraj? Mediji već mjesecima o Ivici pričaju kao o skijašu veteranu... "nisam ništa finalno odlučio. Jako me privlači to da završim karijeru na Sljemenu. Promatrat ću situaciju kroz proljeće i ljeto i vidjeti s kakvim ću koljenom dočekati sljedeću sezonu. Sad ću koljenu priuštiti duži predah pa ćemo vidjeti. U svakom slučaju, ukoliko ću i nastupiti na Sljemenu, ili u nekoliko utrka u sljedećoj sezoni, to nikako neće biti turistički, nego ću se ozbiljno pripremiti za te utrke."

Olimpijske igre su oduvijek na najvišoj stepenici prioriteta obitelji Kostelić, pa se čak šuškalo o kraju karijere na ZOI u Južnoj Koreji, "Olimpijske igre su uvijek bile moj cilj i to bi bila odlična zaključna sezona. No koljeno je svake godine u sve gorem stanju, tako da je teško očekivati da bih dočekao sljedeće Olimpijske igre. Već u 5. mjesecu ću ponovno stati na skije pa ćemo vidjeti." bez pompe je završio Ivica razgovor u Kranjskoj Gori.  

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 13. ožujka 2016.   17:07h

    Član od:
    28.02.2008.

    Mjesto:
    Hrvatska, varaždin

    da Sljeme bi bilo idealno za oproštaj velike legende..
    sporstki uzor kakav se ne rađa često..
    i on i Janica..i kao ljudi i kao sportaši...ne prečesto na ovim prostorima, nažalost..

  • Objavljeno: 09. ožujka 2016.   12:23h

    Član od:
    08.12.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    dakle covijek se vise.manje oprostio od skijanja i sada kako citam planira u 30 dana skijama preci Island.
    Sorry ali meni ovo samo potkrepljuje tezu da je Ivek lud ( ako ne i ludji ) od svog staroga. Mislim majstor ima dijete i suprugu tj. obitelj a on se mjesecima je_e po glecerima i treninzima i sada ce opet malo pobijeci u neku svoju ludost. Prilicno egoisticno ali meni i ocekivano.
    Stvarno nije cudno sto se Janica na vrijeme maknula
  • Objavljeno: 07. ožujka 2016.   19:31h

    Član od:
    12.10.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Ozalj





    Tako je Minja.....jedino Sljeme pa onako pjehe kroz cilj.
    Ima da pukne do Maribora

  • Objavljeno: 06. ožujka 2016.   20:49h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Odgovor na naslov: pa oproštaj na Sljemenu naravno! Što drugo?! :)

Prikazano 4 od 4 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 122401
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr