PROIZVOĐAČI

»

SALOMON

01.04.2010.      

Autor: Ivan Kašuba 

Salomon skije 10/11

Za iduću sezonu Salomon je u pogledu skija dobar dio toga ostavio nepromijenjen, no dizajn je na nekim modelima osvježen s time da je uvedena i poneka potpuno nova skija.

Na vrhu piramide po jačini, nekako se uvijek postavljaju Race modeli skija. Za ovu sezonu, najjači modeli slalom i veleslalom skije ostale su nepromijenjene. Krasi ih crna boja po cijeloj dužini skije sa bijelim repom, te oznaka modela 2V (slika dolje) za veleslalom skiju i 3V za slalom skiju. Skije su opremljene Powerline tehnologijom, a dolaze opremljene sa Salomon Z14 vezom. Dostupne su u visinama 164/171/178/185 cm (2V) i 155/160/165/170 cm (3V) te radijusima od 16 do 19 metara za veleslalom model i 11.2 do 13.2 za slalom model.

-.--.-

Nešto mekši modeli za stazu od samih Race skija i dalje su imena "24". I tu su promijene značajne. Ukupno 5 pari skija krasi ovu Pace/Allround klasu. U standardnom najjačem modelu ove klase, 24 Hours ugrađene su najjače tehnologije, poput kompletno drvene jezgre, titanskog ojačanja i baze po uzoru na najjače race modele. Ostala četiri modela su potpuno nova, tu su redom po jačini 24 X (slika dolje), 24 Daytona, 24 GT PRO i 24 Sport. U svim skijama je ugrađen Powerline, zavisno o izvedbi. S novim modelima malo su izmijenjeni i radijusi, koji sada variraju od 12.1 do 16.8 metara kod 24 Hours modela, pa sve do 10.4 - 16.3 metara kod modela Daytona.

-.--.-

Legendarni CROSSMAX (slika dole) prisutan je i dalje, ali samo u jednom, najjačem, primjerku. Predstavlja pomalo slabiju Race varijantu, rađenu za cross natjecanja i jurnjavu. Za iduću sezonu proživio je nekoliko promjena u pogledu dizajna. Tako sada dolazi u crnoj/crvenoj boji sa žuto/bijelim slovima. Skija je dosta slična modelu 24 Hours, ima ugrađen Powerline i predstavlja brand za sebe. Dolazi u 4 različite visine 154/162/170/178 i radijusa od 12.1. m do 16.8 m.

-.--.-

Allmountain i dalje krasi serija X-WING. Tu je došlo do smanjenja broja modela, te je zamijenjen i najjači model. Prošlogodišnjeg Furya više nema, ali tu je sada Enduro. Najveća novost je da Enduro dolazi opremljen Rocker tehnologijom namijenjenom za skijanje u dubokom snijegu, čime se dobila veća okretnost i stabilnost te je opremljen i dvostrukim titanskim ojačanjem. Vrlo popularnog Tornada (slika dolje) krasi novi dizajn, odnosno druga boja u odnosu na prošlu sezonu. I on je opremljen titaniumom, ali je zanimljivo da nema implementiran Powerline. Od ostalih modela iz ove serije tu su još XW-Storm, te nešto slabiji modeli XW 8,6 i 4.

-.--.-

Freeski skije, sada krase dvije klase, a to su Exploring i ekstremnija Big Mountain. Ove klase skija namijenjene su za ljubitelje čistog off pistea, pa su opremljene Rocker tehnologijom sve osim najslabijeg modela u Big Mountain klasi. Exploring raspolaže s dvije skije, EL DICTATOR sa sloganom "za najbolji freeride na svijetu", te SENTINEL (slika dolje) s nešto manjim radijusom za ovu klasu skije od uobičajenog, drvenom jezgrom te rockerom pogodnim skijanju po svim tipovima terena.

-.--.-

Big Mountain klasa u sebi ima četiri skije, već naveliko poznatih imena od prošle godine, redom ROCKER (slika dolje), CZAR, SHOGUN i najslabiji model THE KNIGHT. Svi big mountain modeli opremljeni su Rocker sistemom, s time da tri modela imaju i prednji i stražnji Rocker. Radijusi dosežu čak i do 55 metara, a visine do 192 cm.

-.--.-

Park & Pipe klasa osim prošlogodišnjih modela DUMONT, SUSPECT i THEREAT, ove godine je dobila i jednu novu uzdanicu. TWENTY TWELVE (slika dolje) interesantnog imena i istog takvog dizajna, opremljena Twin Rocker sistemom, trebala bi pružiti nezaboravne trenutke u Parku.

-.--.-

Ženski modeli skija u Salomonu, uvijek su plijenili veliku pažnju, što se tiče dizajna i modela skija. Tako su i za nadolazeću sezonu, ženske skije podijeljene u skije za pistu, Allmountain i Freeski.

Za pistu, tu su modeli novih zvučnih imena i dizajna. Kao najjači model s titaniumom ove godine je SELECT TOUCH (slika dole). Odmah iza njega dolazi nešto slabiji VITAL TOUCH također s titaniumom, te najslabiji ženski model za pistu, FRESH TOUCH.

-.--.-

U ženskoj Allmountain klasi nalazi se pet skija. To su uz već neke postojeće prošlogodišnje modele iz serije Origins i neke nove skije. Najjači je model Diamond, a slijede ga Opal (slika dolje), Topaz. Valja napomenuti kako više ne postoji model Crystal, ali su tu novi Pearl i Amber.

-.--.-

Freeski skije za žensku populaciju iste su kao prošle godine. Poneki novi dizajn no standardne tehnologije i četiri modela i dalje su freeridericama na raspolaganju. Redom tu je već viđena Geisha u ulozi najjačeg modela (slika dolje) te Lady i Mai tai i Vamp.

-.--.-


-.--.-

-.--.-

-.--.-


-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 23474
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr