13.10.2010.      

Autor: Elinka Barišić

Photo: Jahorina, arhiva Skijanje.hr

 

Gondola Pale-Jahorina

Iz Sarajeva ponovo lijepe vijesti koje najavljuju da bi se u budućnosti do Jahorine moglo gondolom iz Pala, a nakon toga i skijaškom stazom nazad

-.-Skijanje.hr-.-Kako javlja Jahorinalive.net u Sarajevu je ovih dana na posebnoj sjednici SO Pale usvojen plan kojim bi se stvorili preduvjeti za izgradnju "Jahorina ekspress" gondole.

Optimistični planovi najavljuju kako bi se ovim projektom, vrijednim više od 15 milijuna Eura, Jahorina i Pale povezali već početkom sezone 2011/2012, a radovi bi trebali početi već na proljeće. 

Izgradnja sjedeće gondole s kabinama za dvanaestoro ljudi, koja bi put Pale-Jahorina prevaljivala za 15-ak minuta, povjerena je renomiranoj tvrtki Leitner, a u planu je i izgradnja međustanice na Ravnoj planini, za sve one željne bavljenja nordijskim disciplinama. 

U podnožju gondole izgradit će se i parking za više od 500 osobnih vozila te 35 autobusa, a druga faza projekta uključivala bi čak i izgradnju nove staze koja bi se spuštala sa Jahorine do parkinga na Palama.

Nakon šesterosjeda u prošloj sezoni, te izgradnje sustava umjetnog zasnježenja u ovoj sezoni, ovo su zaista lijepe i hvalevrijedne vijesti s Jahorina koja se polako, ali sigurno, pretvara u moderni skijaški centar kakav je i zaslužila biti.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 112015
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr