21.02.2016.      

Autor: Skijanje.hr

 

Doppelmayr ruši Guinnessove rekorde

Najdulja gondola na svijetu izgrađena u Vijetnamu. Dugačka je preko šest kilometara, a može prevesti dvije tisuće putnika na sat.

Nedugo prije Olimpijskih igrara u Vancouveru pisali smo o obaranju rekorda koje je tada postavila Peak 2 Peak gondola, tada najdulja na svijetu, izgrađena u kanadskom Whistler/Blackcomb skijalištu. Doppelmayr/Garaventa kao jedan od vodećih proizvođača transportnih sistema ponovo ruši svoje granice i najavljuje ne jedan, nego čak nekoliko veličanstvenih projekata.

Prvi je nedavno dovršen u Vijetnamu (naslovna fotografija) - gondola imena Fansipan Legend 3S vodi na najviši vrh te zemlje 3.143 metara visoki Mount Fansipan. Prije gondole lokalno je stanovništvo danima pješačilo ne bi li došlo do vrha, a sam teren je vrlo strm i nepristupačan s obzirom da se radi o džungli. Početkom veljače dovršena je izgradnja 6.326 metara duge gondole kojoj do vrha treba (samo) 15 minuta. Pored rekorda u duljini, ova je gondola oborila i onaj u najvećoj visinskoj razlici - 1.410 metara.

-.--.-No pitanje je koliko će dugo rekord opstati. Doppelmayr je, naime, već najavio gradnju još duljeg sistema koji će spajati turistička odredišta na otocima Phú Quốc i Hòn Thơm, također u Vijetnamu.

Ta će gondola putovati iznad mora, bit će duga gotovo osam kilometara, a osim rekorda u dujlini postavit će i novi u najduljem razmaku između stupova.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 226648
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr