26.10.2010.      

Autor: Željko Ivnik

Photo: Naslovna - Kalle Palander, veleslalomska utrka, Sölden 2010. godine

 

Kalle Palander - "Hrabro srce" svjetskog skijanja

Nakon posljednje operacije u drugoj polovici 2008. godine, mnogi su pomislili da svjetla svjetske skijaške pozornice više nikada neće biti upaljena za Finca Kalle Palandera.

Rezultatska kriza prije ozljede potkoljenice desne noge u sezoni 2007/2008, brojne najave povratka natjecateljskom skijanju, a potom i demantije, tome su zasigurno govorile u prilog. Međutim, "hrabro srce" finskog sporta ušutkalo je proteklog vikenda u Söldenu brojne skeptike, sjajnom prvom vožnjom na uvodnom veleslalomu nove sezone FIS Svjetskog kupa.


-.--.-Kalle je za magazin Skijanje.hr prokomentirao trku u Söldenu te svoj povratak na skijaške staze. "U potpunosti sam iznenađen osjećajem na startu. Niti sam nisam u potpunosti vjerovao da ponovo krećem u borbu protiv konkurenata i vremena. Skijajući niz stazu uživao sam u svakom metru i možda će zazvučati smiješno, ali pomislio sam - pa je li ovo doista Svjetski kup? Pa jesam li to ja na skijama ili sanjam? (smijeh). Šteta što je utrka na kraju otkazana. Sjajan je osjećaj ponovno se vratiti u Svjetski kup tim više što sam upravo u Söldenu u dva navrata osvajao treće mjesto u veleslalomu."  

Za pretpostaviti je da si tijekom pripremnog perioda odmjeravao snage i s drugim momčadima?

"Najupečatljiviji treninzi veleslaloma bili su mi s vašim Ivicom Kostelićem. On mi je bio garancija da još uvijek, ne samo da nisam za otpad, već da mogu odigrati značajnu ulogu u svijetu skijanje ove sezone. Računao sam ako mogu s njim držati "korak", onda sam u stanju pobijediti svakoga. Zamislite, i to nakon pauze od preko dvije i pol godine. Gotovo nestvarno."

"Zahvalan sam na potpori svojoj obitelji, momčadi koja mi je sačuvala mjesto te sponzorima koji nisu odustali od mene kada su izostali rezultati i zaredali problemi oko moje ozljede. Prošao sam pravu sportsku kalvariju i želio bih reći sljedeće: Velika je razlika između pobjedničkog postolja i plasmana među prvih deset, međutim participiranje u ovoj sezoni za mene je već jedna velika osobna pobjeda" zaključio je Palander razgovor.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 155343
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr