NATJECANJA

»

SKIJANJE

15.04.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: arhiva Skijanje.hr

 

I Herbst na Fischeru, Palander ne odustaje

Iskusni Austrijanac Reinfried Herbst nova Fischerova akvizicija. Kalle Palander ne odustaje od natjecateljskog skijanja i uskoro kreće s još jednim povratkom!

Društvo istinskih slalomskih velemajstora na Fischer skijama širi se iz dana u dan. Sve je krenulo produživanjem ugovora s Ivicom Kostelićem, nastavilo se dovođenjem na Fischer skije i Jean-Baptiste Grangea. A najnovija vijest je da se Fischerovom timu od iduće sezone pridružuje i osvajač malog Kristalnog globusa slalomskog pobjednika Svjetskog kupa iz 2010. godine - 33-godišnji Reinfried Herbst.

"Svoju prvu sezonu aktivne karijere odradio sam na Fischeru. I sada se vraćam na Fischerov komplet opreme (skije, skijaške cipele, vezovi, nap.a.) završiti svoju karijeru.

U ovom trenutku karijere treba mi nova motivacija. A promjena kompletne skijaške opreme korak je u pravom smjeru po tom pitanju", izjavio je po objavi potpisa ugovora Herbst koji je sezonu 2011/12. završio na tek 25. mjestu slalomskog poretka Svjetskog kupa. Uz osmo mjesto Schladminga kao najbolji rezultat. 

Sve svoje najveće slalomske uspjehe karijere Reinfried Herbst ostvario je na skijama marke Blizzard, s kojih i sada prelazi na Fischer.

Još jedna vijest koja svježe stiže svakako će razveseliti sve poklonike starog slalomskog i veleslalomskog 'vuka' svijeta profesionalnog skijanja - Finca Kalle Palandera.

-.--.-

Kalle, koji 2. svibnja puni 'nježnih' 35 godina, i nakon posljednjeg pucanja križnih ligamenata koljena na prvoj utrci prošle sezone u Soeldenu (AUT), još jednom se planira vratiti na skijaške staze! 

"Na snijegu bih se trebao iznova naći već početkom svibnja. Do tada bih trebao biti potpuno spreman, i sve bi od starta trebalo krenuti u najboljem redu. No tek kada krenem s treninzima vidjet ćemo kako će sve po pitanju skijanja ići.

Motivacija i nadalje nije upitna, i još uvijek tvrdim da ne želim karijeru završiti ozljedom"
, riječi su kojima svoj povratak najavljuje Kalle.

Uoči posljednjeg pucanja križnih ligamenata koljena Kalle Palander je, podsjećamo, iznimno dugo izbivao sa skijaških staza uslijed velikih problema s potkoljenicom desne noge. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 251751
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr