SKIJALIŠTA

»

ITALIJA

06.08.2014.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: Dolomiti Superski

 

Spajaju se dva lokaliteta u Val di Fassi

Od prosinca 2015. spojit će se predjeli Canazei Belvedere i Ciampac Buffaure.

Tijekom srpnja su krenuli značajni građevinski radovi na skijalištu Val di Fassa koji za cilj imaju spajanja dva dosad odvojena lokaliteta Canazei Belvedere te Ciampac Buffaure.  U tijeku je krčenje trase i postavljanje stupova za buduću žičaru koja bi trebala povezati dva skijaška predjela.

Radovi će se, kako je najavljeno, protegnuti sve do sljedeće godine te se puštanje u pogon očekuje tek u prosincu 2015. U planu je izgradnja funifora od strane Doppelmayra duljine 2.076 m i visinske razlike od 880 m. Dvije kabine će nositi po stotinu osoba, a kapacitet buduće žičare je 1.100 o/h.

Ovime će Val di Fassa povezati većinu od svojih 133 km skijaških staza, no brojka neće dalje rasti budući da se ispod nove žičare ne planira pripadajuća staza.

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 177325
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr