SKIJALIŠTA

»

ITALIJA

28.03.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

Još uvijek solidna situacija na talijanskim skijalištima

Blizu kraj skijaške sezone u regiji Friuli-Venezia-Giulia, ostatak Italije još uvijek skija.

Visoke temperature na početku proljeća prisilile su dobar dio skijališta na nižim nadmorskim visinama na zatvaranje. U Italiji su kraj sezone tako morali označiti na Piancavallu i Forni di Sopra, a Sappada je još ostavila mogućnost rada za vikend što se ipak ne čini previše izglednim. Od bližih skijališta u ograničenom obimu rade Tarvisio i Zoncolan gdje ima do 50 cm snijega te Sella Nevea-Bovec gdje ga ima oko 1 m.

Situacija je bolja u sustavu skijališta Dolomiti Superski. Skijališta u krugu Sella Ronde rade s oko 80-90% kapaciteta, a u pogonu bi trebala ostati sve do 15. travnja. Trenutačno je tamo pri dnu skijališta oko 30 cm snijega, a na vrhu od 70 do 90 cm. Uskrsne blagdane na snijegu je moguće provesti i na Kronplatzu gdje su otvorene gotovo sve staze, a sezona bi trebala potrajati sve do 22. travnja. Kronplatz trenutačno broji 40-65 cm snijega. Do početka svibnja je najavljeno trajanje sezone u Cortini d'Ampezzo koja zahvaljujući stazama na većim nadmorskim visinama uvijek posljednja gasi svoje žičare.

U kompleksu Skirama Dolomiti još uvijek rade sva skijališta, a istaknut ćemo Folgaridu/Marillevu, Madonnu di Campiglio i Pinzolo koji povezani daju 150 km skijaških staza. U Folgaridi rade gotovo sve staze, dok u preostala dva skijališta je u pogonu oko polovica. Snijega ima oko 40 cm, a bolje je stanje na obližnjem Passo Tonaleu gdje pri dnu ima oko 20 cm snijega, a na vrhu gdje se nalazi ledenjak Presena čak 2 m snijega. Otvorene su praktički sve staze.

Vialattea je sa svojim skijalištima također otvorena, a broji od 40 do 80 cm snijega. U Sestriereu je otvorena približno polovina staza, dok u od sunca zaklonjenijem Sauze d'Oulxu i Sansicariu rade gotovo sve žičare i oko 2/3 skijaških staza.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 156037
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr