05.12.2011.      

Autor: Goran Vukelić 

Austrijanci optimistični po pitanju ski sezone

Unatoč nedostatku snijega, Austrijanci ne sumnjaju u dobru sezonu.

Potaknut između ostalog i nedavnim prozivanjem da cijene skijanja u Austriji moraju ići dolje, u tamošnjim se medijima oglasio ministar ekonomije Reinhold Mitterlehner. Po njemu, budućnost austrijskog zimskog turizma izgleda dobro, a spas vidi u rastućim tržištima svijeta.

"Brazil, Rusija, Kina i Indija su tržišta na kojima moramo povećati promotivne aktivnosti. Austrijski hoteli mogu profitirati od turista koji dolaze iz tamošnjih brzorastućih ekonomija", kazao je Mitterlehner i dodao: "Proteklih je godina zabilježen porast gostiju iz Rusije i Kine, ali potencijal dolazaka je puno veći. Koncentrirat ćemo se i na oglašavanje u zemljama istočne Europe, poput Češke i Rumunjske."

-.-Goran Razić-.-

Austrija trenutačno drži 57% europskog tržišta zimskih odmora, a do 2020. planiraju povećati broj dolazaka za 20%. Svoju prednost vide i u jakom švicarskom franku zbog kojeg dio gostiju odabire jeftiniju Austriju. Jeftiniju, ali ne i jeftinu. Austrijska agencija za zaštitu potrošača VKI je tako, zabrinuta rastom cijena skijanja, upozorila domaće skijaše da za svoje odmore odabiru manja skijališta koja nude povoljnije cijene i razne druge pogodnosti za obitelji.

Ministar Mitterlehner je zato najavio da će hotelijeri prilagoditi svoje cijene, zbog čega se očekuje njihov nešto manji prihod unatoč planiranom povećanju broja gostiju. Još se samo čeka najbitniji "sastojak" zimskog odmora – snijeg, pa da optimizam zaživi na čvrstim nogama.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 07. prosinca 2011.   13:45h

    Član od:
    27.12.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Meiči ne bih se složi oda im Italija nije konkurencija. Sada u Dolomitima gdje kod da odeš infrastruktura odlična a i staze isto.

    A da su cijene skipassa već postale prevelike jesu. Kad vodiš obitelj 4 skipassa postanu najveća stavka :((
  • Objavljeno: 06. prosinca 2011.   10:17h

    Član od:
    01.02.2007.

    Mjesto:
    Bosna i Hercegovina, Banja Luka

    42 eura ski pass dnevni...pa platim covjeka na jahorini da me nosi za te pare do gore svaki dan :)
  • Objavljeno: 06. prosinca 2011.   10:08h

    Član od:
    17.09.2008.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zadar

    " 57% europskog trzista mi zvuci malo previse za Austriju!?! Mozda se ministar zabunio!! "
    (Član Danko17)

    Čisto sumnjam da se ministar zabunio. Oni su oduvijek polagali nadu u turizam skijanja prosječnog čovjeka, za razliku od Švicarske koja se orijentira na bogatu klijentelu (na kvalitetu, a ne kvantitetu, he, he...)
    Slovenija, Italija .... im ne mogu konkurirati sigurno. Jedini problem im je vjerojatno Francuska sa svojim fenomenalno niskim cijenama. Tako da mi se 57% čini razumnom cifrom.
  • Objavljeno: 06. prosinca 2011.   07:51h

    Član od:
    16.12.2008.

    Mjesto:
    Hrvatska, Čakovec

    meni zvuči fascinantno...i moguće...
  • Objavljeno: 05. prosinca 2011.   23:30h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    57% europskog trzista mi zvuci malo previse za Austriju!?! Mozda se ministar zabunio!!

Prikazano 5 od 5 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 270588
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr