NATJECANJA

»

SKIJANJE

21.03.2015.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Arhiva Skijanje.hr

 

Meribel VSL (m): Nova pobjeda Kristoffersena, Filip 18.

Nakon što je u Kranjskoj Gori (SLO) upisao svoju treću slalomsku, Henrik Kristoffersen (NOR) stigao je danas u Meribelu (FRA) i do svoje prve veleslalom pobjede u Svjetskom kupu. Filip Zubčić odličnu veleslalomsku sezonu završio 18. mjestom.

Prvo mjesto nakon prve vožnje i poprilično uvjerljiva treća druga vožnja, bili su dostatni Henriku Kristoffersenu za premijerno veleslalomsko slavlje među 'velikim dečkima'. Mladi Norvežanin upisao je u konačnici pobjedničko vrijeme 2:17.36. Dok su drugo i treće mjesto na utrci pripali Frtzu Dopferu (GER) te Thomasu Fanari (FRA) uz 79 odnosno 97 stotinki ukupnog zaostatka u cilju.

Marcelu Hirscheru (AUT) danas i nije bio potreban potpuni rizik na utrci. Konačno četvrto mjesto, uz 1.18 sek. zaostatka, donijelo je i novih 50 bodova u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Mali Kristalni globus u veleslalomu osiguran je još u Kranjskoj Gori, a današnjim rezultatom Hirscher, uoči sutrašnjeg slaloma, ima točno 60 bodova prednosti u odnosu na danas 11. Kjetila Jansruda (NOR). Po svoj prilici Jansrud sutra neće niti startati svoju uvjerljivo najlošiju disciplinu, a čime i četvrti uzastopni veliki Kristalni globus odlazi Marcelu Hirscheru.

Četiri uzastopna velika Kristalna globusa ujedno su i novi doseg za povijest, budući da Hirscher postaje prvim skijašem kojemu je ovako nešto pošlo za rukom. S četiri velika Globusa Hirscher se ujedno pridružuje Pirminu Zurbriggenu (SUI), Gustavu Thöniju (ITA) te sunarodnjaku Hermannu Maieru, a ispred je sada još samo, s pet velikih Globusa, Marc Girardelli (LUX).

Filip Zubčić na odličan je način završio prvu 'pravu' sezonu u pogonu Svjetskog skijaškog kupa. Nakon prve vožnje 19., Filip je na kraju napravio pomak za još jedno mjesto, na 18. poziciju utrke. Zaostatak za pobjedničkim vremenom bio je na kraju 2.51 sek., a do 15. mjesta, i mogućih novih bodova, nedostajalo je 37 stotinki. No Filipovi ciljevi za aktualnu sezonu ionako su već i više nego nadmašeni. Ulazak u 30 najboljih veleslalomaša svijeta te približavanje društvu koje starta u prvih 30 u slalomu odličan su temelj za sezonu Svjetskog kupa 2015/16.

Konačni poredak prvih 10 utrke:

1. KRISTOFFERSEN Henrik (NOR) 2:17.36
2. DOPFER Fritz (GER) +0.79
3. FANARA Thomas (FRA) +0.97
4. HIRSCHER Marcel (AUT) +1.18
5. MUFFAT-JEANDET Victor (FRA) +1.26
6. LIGETY Ted (USA) +1.33
7. HAUGEN Leif Kristian (NOR) +1.42
8. PINTURAULT Alexis (FRA) +1.57
9. NANI Roberto (ITA) +1.75
10. SIMONCELLI Davide (ITA) +1.88
...
18. ZUBČIĆ Filip (CRO) +2.51

Cjeloviti rezultati utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 266764
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr