03.12.2010.      

Autor: Goran VukelićPhoto: Spašavanje Chemmy Alcott, Lake Louise, Reuters  

Chemmy Alcott slomila nogu u Lake Louiseu

Trening spusta u Kanadi bio koban za britansku skijašicu.

Treći trening spusta u Lake Louiseu bio je koban po Chemmy Alcott. Britanska je skijašica doživjela težak pad na stazi Mens Olympic Downhill Run i pretrpjela otvoreni lom noge.

28-godišnja je skijašica "poletjela" na prvom skoku u dijelu staze poznatom kao Coaches Corner, izgubila ravnotežu i nezgodno doskočila natrag na snijeg pri čemu su joj se obje skije odvojile od pancerica. Prema prvom liječničkom izvještaju Alcott je doživjela otvoreni lom noge točno iznad pancerice.

Ubrzo je prebačena helikopterom u bolnicu u Banffu gdje je i operirana te se, prema dostupnim informacijama, dobro oporavlja. "Bio je to brutalan pad i ozbiljan udarac", kazao je direktor utrke John Cassel. "Radi se o slomljenoj tibiji i vjerojatnom lomu fibule."

-.--.-chemmy alcott

"Hvala svima na svemu"
, poručila je Alcott preko svog Twitter profila. "Nevjerojatno je da nešto što vam donosi toliko sreće može uzrokovati toliko boli."

Iako Cassel niječe da su za nesreću krivi uvjeti na stazi, skok na kojem je Alcott pala će ipak biti "odrezan" za pet centimetara. Među skijašicama se mogu čuti različiti komentari na podlogu koja je vrlo ledena i brza.

"Više volim kada staza za spust nije toliko injektirana vodom tako da mogu osjetiti skije i što one rade pod mojim nogama. Tada je poanta u prilagodbi na snijeg, a ne na izbjegavanju proklizavanja", kritički se osvrnula Lindsey Vonn na stazu koju su organizatori zbog nedostatka snijega poprilično injektirali vodom. Anja Paerson je pak suprotnog mišljenja: "Mislim da je staza u savršenom stanju. Najugodnije se osjećam na ledu jer za mene tada nema iznenađenja na stazi."

Treći je trening, inače, najbrže odvezla Dominique Gisin. Prvi spust nove sezone Svjetskog kupa za skijašice je na rasporedu danas u 20:30 po srednjoeuropskom vremenu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 421147
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr