NATJECANJA

»

SKIJANJE

29.08.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Chemmy Alcott privatna arhiva

 

Novi lom noge za Chemmy Alcott

Uvjerljivo najuspješnija britanska skijašica posljednjeg desetljeća doživjela i novi "udarac" na putu prema punom skijaškom povratku.

Najnoviji lom noge dogodio se za vrijeme nedavnih veleslalomskih treninga, a koje je 31-ogodišnja Chemmy kao novi pridruženi član norveških ženskih ski reprezentacija odrađivala u Saas Feeu. No, kao svojevrsna sreća u nesreći, stigla je ipak liječnička informacija kako lom niti izbliza nije onako težak i kompliciran kao onaj kojega je Britanka doživjela još u Kanadi 2010.

S posljedicama tog loma noge Chemmy Alcott ionako će živjeti do kraja karijere. No njenu rijetko doživljenu volju i upornost u održavanju uspješne karijere skijaške natjecateljice na životu teško da će i najnoviji događaj uspjeti slomiti. Od ovog najnovijeg loma noge Alcott bi se mogla oporaviti dovoljno brzo da se skijaškim natjecanjima vrati već nakon prvih nekoliko utrka u sezoni, a svakako na vrijeme da uhvati formu za ZOI u Sočiju.

Iskusna Britanka s pet "top 10" plasmana na utrkama Svjetskog kupa već neko vrijeme ni na koji način ne može raćunati na financijsku potporu britanskih sportskih struktura. Nije niti u krugu kandidata koji mogu očekivati financijsku potporu u olimpijskoj sezoni, tako da se za financiranje sezone snalazi na sve moguće privatne načine. Jedan od tih načina trebala bi biti i skora donatorska večer na kojoj će do sredstava pokušati doći ne samo za sebe, već i svojeg zaručnika, i također britanskog skijaškog reprezentativca Dougieja Crawforda.  

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 932732
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr