19.10.2011.      

Autor: Goran Razić

Foto i video: Goran Razić

 

Davo Karničar - spust niz K2 možda već 2013.

U Rijeci je održana projekcija filma 7 Summits Dave Karničara. Glavni protagonist filma, čovjek koji se prvi spustio skijama s Mt. Everesta te je osim toga napravio spusteve sa svih 7 najviših vrhova kontinenata, najavio je mogućnost spusta i niz K2.

Davo Karničar, ekstremni skijaš i alpinist, koji je svojim pothvatima ušao u svjetske skijaške anale, sinoć je u Rijeci održao projekciju filma 7 Summits. Alpinističko skijaški film, koji govori o njegovim velikim pothvatima, pogledalo je oko 150 znatiželjnih Riječana, prije svega članova PD Bazovica, Riječkog alpinističkog kluba, ali i ostalih skijaških zaljubljenika. 

Nakon projekcije Davo Karničar je održao kratku javnu tribinu, na kojoj su okupljeni mogli saznati detalje o njegovim ekspedicijama. Tako se pričalo primjerice o izboru neophodne opreme za ovakve spusteve, fizičkoj pripremi, objektivnim opasnostima, ali i daljnjim planovima, za koje Davo Karničar sa smiješkom na licu govori poprilično samozatajno. 

Iako je već 2006., netom nakon završetka projekta 7 Summits, Karničar dao do znanja kako je sljedeći veliki cilj uspon i spust skijama s jednog od najtežih vrhova na svijetu, pakistanskog K2 ili popularne 'piramide smrti', taj plan tek sada poprima konture. Duga priprema, koja prethodi ovakvim ekspedicijama, konačno bi mogla biti završena već kroz godinu ili dvije. Iako se s tugom prisjeća nekih velikih skijaških imena, koja su upravo na tim padinama izgubila živote, ciljevi su postavljeni. 

Djelić atmosfere s riječke projekcije i video interview s Davom Karničarom pogledajte u priloženom videu.   

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 21. listopada 2011.   21:46h

    Član od:
    12.10.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Ozalj

    Tako nešto mogu ostvariti samo ljudi vrhunskih karakteristika (u svakom pogledu i smislu) kao kompletne osobe, skoro bih rekao -bez mana- ili sa jako malo njih!
    Davo GO, GO Davo
  • Objavljeno: 19. listopada 2011.   10:19h

    Član od:
    07.11.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Pula

    Koliko mogu vidjeti iz priloga čovjek je vrlo realan i vrlo produhovljen. Očito bez takvih karakteristika ne možeš puno napraviti.
  • Objavljeno: 19. listopada 2011.   09:45h

    Član od:
    13.12.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Davo legenda, čini se vrlo jednostavan čovjek koji stoji čvrsto na zemlji s dvije skije :-).

Prikazano 3 od 3 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 149106
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr