30.12.2014.      

Autor: Skijanje.hr

 

Europsko-ruska kriza naškodila skijalištima

Slabija ruska posjećenost europskih skijališta kao posljedica nategnutih rusko-europskih odnosa.

Aktualna kriza odnosa između Europske unije i SAD-a s jedne strane te Rusije s druge reflektira se i na poslovanje europskih skijališta. U francuskim i austrijskim Alpama, tradicionalnim zimskim odredištima bogatih Rusa, primjećuju slabije rezervacije iz Rusije, piše NY Times.

"Imamo manje rezervacija ruskih klijenata ove godine", priznaju iz francuske agencije Comete Conseil. "Geopolitička situacije je ograničila ruske posjete više od aktualnog pada rublje… Jednostavno rečeno, stvar je u Ukrajini."

Čini se da se tako ostvaruje prijetnja Vladimira Putina da će se sankcije Rusiji nametnute od strane EU i SAD-a odraziti i na same zapadne zemlje. Ruski bogataši sada se radije odlučuju za domaći Soči nego mondeni francuski Courchevel gdje su bili omiljeni gosti. "Ovisno o razvoju krize u Rusiji, postoji mogućnost da nam bude ugrožena i sljedeća zimska sezona", najavljuju iz Courchevela.

-.--.-

Ruska je klijentela omiljena u francuskim skijalištima zbog visoke platežne moći te činjenice da popunjavaju siječanjske termine od Nove godine nadalje kada na skijalištima ima malo europskih posjetitelja. Na četvrtom su mjestu stranih posjetitelja te se njihov izostanak osjetno vidi.

Slično je i u Austriji gdje je ruski Aeroflot ove zime ukinuo tjednu avionsku liniju Moskva – Innsbruck. U Njemačkoj, u Garmisch-Partenkirchenu, priznaju da imaju dosta upita iz Rusije, no malo rezervacija te se boje da će broj ruskih skijaša pasti i do 40 posto.

Ipak, ima onih koji su optimistični te tako u francuskom Megeveu ističu da se radi tek o "…zastoju, ne prekidu ruskih dolazaka. Hoteli koji budu radili na unaprjeđivanju ruskog tržišta neće imati problema. Više smo zabrinuti manjkom snijega nego Rusa."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 629250
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr