16.04.2008.      

Autor: Elinka Barišić 

Kalendar šk. god. 08/09 donosi probleme

Jučer objavljen kalendar za školsku godinu 2008./2009. donio je ono čega su se pribojavali turistički djelatnici, ali i svi oni koji na skijanje kreću za školske praznike.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa jučer je objavilo kalendar školske godine za 2008./2009. Po tom kalendaru zimski odmor učenika u osnovnim i srednjim školama počinje 22. prosinca 2008. godine, a završava 9. siječnja 2009. godine.

Popularni "hrvatski tjedan" u kojem sve obitelji sa školarcima žele uživati na snijegu pada ranije nego ikada - od 02. do 09. siječnja, a to je upravo ono čega su se, u očekivanju odluke Ministarstva, pribojavali djelatnici turističkih agencija, ali i svi oni koji ovakav odmor moraju platiti. Naime, navedeni period preklapa se s visokosezonskim cijenama, pa se svi s pravom pitaju koliko će iduće godine koštati već ionako skupi skijaški aranžmani. Dodatni problem predstavlja i činjenica da su, primjerice, u Italiji, školski praznici do 06. siječnja, te da je gotovo nemoguće u tom periodu pronaći slobodno mjesto!

Ovakav kalendar donjet će problema i natjecanju Snow Queen Trophy, koje 2009. godine pada na 04. i 06. siječanj. Uzmemo li u obzir da je u školskom tjednu velika većina učitelja skijanja zauzeta obvezama u ski školama van Hrvatske, postavlja se pitanje tko će odraditi posao abručera, kojeg su na dosadašnjim utrkama dobrovoljno obavljali članovi Hrvatskog zbora učitelja i trenera skijanja?

Brojni apeli, koje su proteklih mjeseci hrvatske turističke agencije slale Ministarstvu, očigledno nisu urodili plodom, a ovakav rasplet situacije, kako stvari stoje, donjet će samo probleme.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 234191
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr