22.03.2011.      

Autor: Elinka Barišić 

Od iduće godine školarci skijaju jeftinije?

Današnjim predstavljanjem noviteta u školskom kalendaru za iduću školsku godinu otvorena je mogućnost da će brojne hrvatske obitelji "hrvatski tjedan" konačno plaćati jeftinije

Nakon dugogodišnjih apela turističkih radnika, ali i svih onih obitelji koje su zbog svojih školaraca morali na skijanje za vrijeme školskih praznika, čini se kako je rješenje skupog obiteljskog skijanja na pomolu.

Podsjetimo, unazad nekoliko godina zimski su školski praznici završavali vrlo rano, netom iza praznika Tri Kralja (6. siječnja) te je zbog toga "hrvatski tjedan", u kojem većina Hrvata odlazi na skijanje, upadao u najskuplji i najelitniji (novogodišnji) termin. Mnogi su zbog toga, a zbog opće besparice, tjedna skijanja zamijenili vikendima ili su "vadili" djecu iz škole u povoljnijim terminima.

» Kalendar šk. god. 08/09 donosi probleme
» (Pre)skupo skijanje u "hrvatskom tjednu"
» Hrvatski tjedan u 2011. ponovo najskuplji

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa do sada nije imalo sluha za ovaj problem, unatoč opetovanim molbama kako sa strane roditelja tako i sa strane predstavnika turističkih agencija, no čini se kako će predstojeća školska godina donijeti (potencijalne) novitete.

Danas je, naime, predstavljen novi,  "klizni" raspored školske godine po kojemu bi zimski praznici mogli trajati jedan tjedan duže, te tako pružiti mogućnost da se na skijanje ide u jeftinijem terminu koji ne uključuje novogodišnje praznike. No, da li će i kome takav novi pravilnik donijeti jeftinije skijanje preostaje tek vidjeti, jer je konačno utvrđivanje kalendara i trajanja zimskih praznika ostavljeno na volju svakoj županiji pojedinačno. Osim o tome da li će zimski praznici trajati dva ili tri tjedna, županije će moći odlučiti i o početku školske godine (5. ili 12. rujna 2011.)

Preostaje nam, dakle, sačekati jesen i vidjeti kakve će odluke donijeti županijska povjerenstva i kojim županijama će se posrećiti da dobiju trotjedne zimske praznike.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 547041
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr