13.02.2011.      

Autor: Matija Kralj 

SP Garmisch, S (ž): Drugo zlato Goergl

Elisabeth Goergl (AUT) stigla je nakon superveleslalomskog danas i do spustaškog zlata na Svjetskom prvenstvu u Garmisch-Partenkirchenu (GER). Lindsey Vonn (USA) i Maria Riesch (GER) srebrna i brončana.

Elisabeth Goergl 'kraljica' je brzih disciplina na Svjetskom prvenstvu u Garmischu. Do svojeg drugog zlata u brzim disciplinama, te trećeg zlata za austrijske skijašice u trećem natjecanju SP-a (!) Goergl je danas doskijala uz vrijeme 1:47.24

Zlato Val d'Iserea srebrom Garmischa u spustu u konačnici je ipak morala zamijeniti najveća spustašica među skijašicama posljednjih godina Lindsey Vonn. I to uz završnih 44 stotinke sekunde zaostatka u odnosu na Goergl. Veliki osmjeh zadovoljstva ipak se danas u konačnici našao na licu Amerikanke i zbog srebra, nakon cijele 'drame' koja se oko nje događala na SP-u u Garmischu do sada.

Svoju drugu brončanu medalju, nakon bronce i u superveleslalomu, uspjela je danas osigurati i Maria Riesch (+ 0.60 sek. zaostatka u odnosu na Goergl). Čini se nešto svježija nego još na superkombinaciji, no još vidljivo uz kašalj i dosta 'zadihanosti' nakon nastupa, sve kao posljedica viroze koja ju je u prvom tjednu domaćeg SP-a izbacila iz redovnog ritma i forme.

Nakon što je na četvrtom mjestu završila superveleslalom, nevjerojatno četvrto mjesto i na spustu Garmischa uspješno je 'naciljala' opet Lara Gut (+ 0.94 sek.). Dok se na sjajnu srebrnu medalju iz superkombinacije petim mjestom spusta, s uvjerljivo najvišim startnim brojem od prvih pet, brojem 29, nadovezala Tina Maze za Sloveniju.

Današnja utrka spusta skijašica donijela je i peh za svjetsku juniorsku spustašku prvakinju, Lotte Smiseth Sejersted, koja je u vožnji neposredno nakon prvog prolaska uslijed jednog udarca skije o podlogu ostala bez lijeve skije. Anja Paerson danas je, nakon bronce u superkombinaciji, uspjela doskijati samo do 11. mjesta utrke spusta. Zdravstveni problemi i Annu Fenninger, zlatnu u superkombinaciji, 'koštali' su danas tek 17. mjesta na utrci. Dok je Dominique Gisin, druga skijašica superkombinacijskog spusta, spust utrku završila na osmom mjestu.

Svjetsko prvenstvo u Garmisch-Partenkirchenu sutra se nastavlja superkombinacijom skijaša.

Konačni poredak prvih 10 skijašica utrke:

1. GOERGL Elisabeth (AUT) 1:47.24
2. VONN Lindsey (USA) + 0.44
3. RIESCH Maria (GER) + 0.60
4. GUT Lara (SUI) + 0.94
5. MAZE Tina (SLO) + 0.98
6. MANCUSO Julia (USA) + 1.06
7. MERIGHETTI Daniela (ITA) + 1.42
8. GISIN Dominique (SUI) + 1.46
9. FISCHBACHER Andrea (AUT) + 1.62
10. ROSS Laurenne (USA) + 1.63

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 314770
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr