15.03.2011.      

Autor: Vida Senci 

Lenzerheide, S (ž) - najava utrke

Nakon dva treninga finale Svjetskog kupa u Lenzerheideu skijašice sutra otvaraju spustom.

Nepoznanica i nezivjesnosti u principu više i nema. Amerikanka Lindsey Vonn je još prije desetak dana u Tarvisiu osigurala mali spustaški Globus, tako da je što se toga tiče sve već riješeno. Ono što nije riješeno jest borba za veliki Kristalni globus.

Razlika između Marije Risch i Vonn u ukupnom je poretku Svjetskog kupa samo 23 boda, tako da će zapravo sve utrke u Lenzerheideu biti presudne u borbi za veliki Globus. A na treningu niti jedna niti druga nisu briljirale. Vonn, koja će sutra startati 21. je na prvom treningu bila 23. odnosno posljednja, na drugom sedma, dok je Njemica, koja starta 18. na prvom bila 11., a na drugom šesta. Objektivno, unatoč slabijim vožnjama na treningu, Vonn je definitivno jedna od favoritkinja za postolje.

A mjesto na postolju bi sutra isto tako mogla pronaći i Tina Maze. Naime, Slovenka je na oba treninga bila najbrža i s obzirom na njezinu formu, za Maze, koja starta 20., je definitivno šteta što je sezona pri kraju.

Odlična je na drugom treningu bila Julia Mancuso. Amerikanka je bila druga i, ako takav nastup ponovi i sutra, mogla bi u ukupnom poretku prestići Elisabeth Goergl (273) za kojom trenutno zaostaje šest bodova. S druge strane, samo četiri boda iza Mancuso je Anja Paerson (263), koja sutra starta 16.

Postavljač sutrašnjeg spusta je J. Tischhauser, start 2320 metara duge i zahtjevne staze "Silvano Beltrametti" je na 2257 m n/v, dok je cilj na 1530. Utrka počinje u 11.30 h.

Vaše prognoze utrka u Lenzerheideu očekujemo iznova, i po posljednji puta u sklopu FIS Svjetskog kupa u alpskom skijanju 2010/11, u sklopu Skijanje.hr kladionice.

Startna lista utrke:

 1.  SCHNARF Johanna (ITA)
 2.  REVILLET Aurelie (FRA)
 3.  JANYK Britt (CAN)
 4.  ABDERHALDEN Marianne  (SUI)
 5.  SEJERSTED Lotte Smiseth  (NOR)
 6.  MARCHAND-ARVIER Marie  (FRA)
 7.  COOK Stacey (USA)
 ---
 8.  GISIN Dominique  (SUI)
 9.  FISCHBACHER Andrea (AUT)
 10. GUT Lara (SUI)
 11. JACQUEMOD Ingrid (FRA)
 12. MERIGHETTI Daniela (ITA)
 13. ROLLAND Marion (FRA)
 14. SUTER Fabienne (SUI)
 15. FANCHINI Elena (ITA)
 16. PAERSON Anja (SWE)
 17. FENNINGER Anna (AUT)
 18. RIESCH Maria (GER)
 19. GOERGL Elisabeth (AUT)
 20. MAZE Tina (SLO)
 21. VONN Lindsey (USA)
 22. MANCUSO Julia (USA)
 ---
 23. SMITH Leanne (USA)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 260490
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr