15.10.2013.      

Autor: Skijanje.hr

 

120 godina skijanja u Zagrebu i Hrvatskoj

Skijaška sezona 2013/14. bit će svakako posebna i po tome što će u njoj Zagrebački skijaški savez obilježavati 120. obljetnicu organiziranog skijanja u Zagrebu i Hrvatskoj.

Ova obljetnica spomen je na davnu 1894. godinu kada je, kako obaviještavaju iz Zagrebačkog ski saveza, tadašnje I. hrvatsko sklizačko društvo, na svojoj sjednici 12. studenog, donijelo odluku o osnivanju skijaške sekcije. Sekcije koja si je za cilj postavila okupljati, i promovirati, sve koji vole "sklizanje na snijegu". Ta povijesna odluka donesena je na poticaj g. Franje Bučara, velikana i legende zagrebačkog i hrvatskog športa.

120 godina organiziranog skijanja u Zagrebu Zagrebački skijaški savez spreman je obilježiti posebno bogatim programom. Počev od 14. siječnja iduće godine i "FIS Zagreb Open" FIS veleslaloma i slaloma skijašica i skijaša, pa preko Prvenstva Zagreba (Centar Stančić), Synchro ski kupa, Prvenstva osnovnih škola grada Zagreba, Srednješkolskog prvenstva grada Zagreba, "Zagreb Children FIS" dječjih međunarodnih veleslaloma i slaloma, Prvenstva PUZ-a, FIS Masters Cupa skijaša veterana pa sve do tradicionalnog ski dvoboja Zagreb-Celje, koji bi se u svom 79. izdanju na Sljemenu trebao održati 30. ožujka iduće godine. 

Zagrebački skijaški savez posebno je ponosan i na svoju školu skijanja za predškolsku dob, koja će u idućoj sezoni ući i u svoje 10. izdanje, verificirana je i od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, a kroz nju od siječnja do travnja prođe 300-tinjak djece.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 16. listopada 2013.   20:30h

    Član od:
    15.10.2013.

    Mjesto:
    United Arab Emirates,

    Zagrebački skijaški savez također može biti ponosan što za vrijeme zimskih praznika privatizira javno dobro za svoje interese, takozvane spektakle za par tisuća ljudi.

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 250746
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr