18.12.2009.      

Autori: Goran Razić, Elinka BarišićPhoto: Aksel Lund Svindal (naslovna i tekst), Carlo Janka (tekst), Patrick Staudacher (tekst)  

Aksel L. Svindal: "Odlučivala je prava linija"

Aksel Lund Svindal ponovo je na tronu. Nakon nedavne ozljede, koju je pretrpio na treningu u Saas Feeu i shodno tome prisilne pauze od nastupa, aktualni pobjednik Svjetskog kupa ponovo je na vrhu podija

Super veleslalom vožen danas u Val Gardeni donio je pobjedu velikom Norvežaninu. Relativno spora staza morala je biti odvožena iznimno precizno, ne bi li danas Svindal zasluženo slavio...

-.-Skijanje.hr-.-"Da, staza je bila iznimno spora. Čak i sporija nego sam očekivao nakon ogleda staze. U tom slučaju čovjek se mora još više koncentrirati na idealnu putanju, voziti što je agresivnije moguće i osigurati idealnu plovnost. S obzirom na sve, čini mi se da sam danas uspio u tome", riječi su Aksela Lunda Svindala, kojem je Saslong jedna od najomiljenijih staza. Svindal nije krio oduševljenje te dodaje: "Staza nije lagana i obično su rezultati ovdje uvijek strašno blizu, pa si ne smiješ dozvoliti nikakve greške. Danas nisam baš odvozio savršeno, ali mislim da je sve u svemu bilo dobro. Bio sam dovoljno brz i na treninzima.", riječi su Svindala. Ovo je za njega i odličan povratak, nakon manje ozljede zarađene na treningu na Saas Feeu početkom sezone, koja je srećom sanirana, Svindal  trenutno ne osjeća nikakve posljedice.. "Imam osjećaj da sam u dobroj formi i jako sam zadovoljan rezultatom. Veliki trud i naporan rad se u sportu uvijek nagradi", dodao je Svindal.

Norvežanina ćemo gledati, ne samo u brzim disciplinama, već i u slalomu u Alta Badiji, koji je na rasporedu u ponedjeljak. Iako to nije njegova disciplina, sa smiješkom zaključuje: "kad sam već tu, zašto ne probati".

-.-Skijanje.hr-.-Mladi Švicarac, Carlo Janka, koji je ove sezone već uvelike oduševljavao svojim vožnjama, nakon što je na američkoj turneji osvojio sve što se osvojiti dalo, u Val d'Iseru je imao seriju izlijetanja. "Ne znam ni sam što se dogodilo, uopće nemam ideju kako to objasniti. Malo sam bio u šoku i odlučili smo da se odem doma odmoriti, prvenstveno emocionalno. Sutra ću također propustiti i spust, a izgleda da je takva odluka bila dobra jer sam danas odvozio dobro. Prvi dio mi je išao odlično no onda sam nespretno lupio glavom i pomakle su mi se skijaške naočale te praktički nisam više ništa vidio toliko dobro. Možda me to koštalo i pobjede, no drugim mjestom sam izrazito zadovoljan". Poput Svindala i Janka će nastupiti u slalomu u Alta Badiji, za kojeg kaže kako je najlakši od svih slaloma i da se definitivno isplati probati.

-.-Skijanje.hr-.-Domaću publiku posebno je razveselio Patrick Staudacher, koji je dijelio sreću sa svima oko sebe radi osvajanja posebno dragog podija na svojem domaćem terenu. "Jako volim ovu stazu i žao mi je što me prošle godine vrijeme omelo da napravim bolji rezultat. Zato sam se ove godine svojski trudio i jako sam zadovoljan rezultatom. Lijepo je ostvariti 3. mjesto na domaćem terenu".

Kao i prethodna dvojica skijaša i Staudacher je posebno pohvalio organizatore na savršenoj stazi. Uz temperature koje sežu i do -20°C, uz sunčano vrijeme, idealnije uvjete nitko nije ni mogao zamisliti.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 310926
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr