06.01.2011.      

Autor: Željko IvnikPhoto: Željko Ivnik  

Ante Kostelić: "Dajte se malo smirite!"

Prvu bismo vožnju muškog slaloma na Sljemenu slobodno mogli okarakterizirati kao simulaciju velikog praska snage i brzine.

Sasvim je izvjesno da linija koja je nekoć sportaše po morfološkim karakteristikama dijelila na određene sportske discipline u principu više ne postoji.

Za promjenu vam prvo prenosimo mišljenje Ante Kostelića koji je za Skijanje.hr  nakon prve vožnje u svome stilu izjavio slijedeće:

"Benjamin Raich je vozio jako lijepo dok Giuliano Razzoliu ova staza očito jako dobro leži. Debeo je i težak tako da uvijek profitira na ravnom dijelu staze. Istaknuo bih i vožnju Andre Myhrera koji je tipičan specijalist za slalom i jedan od najboljih. Pripazite na njega u drugoj vožnji. Ivica teško da u drugoj vožnji može biti brži, jednostavno ne vidim gdje".

Osvrnuo se i na pojedine novinare te im udijelio jezikovu juhu: "Pritisak koji  stvaraju pojedinci oko Ivice jest puno bespotrebne buke. Utrka je takva kakva jest i ona ima svoju inerciju zbivanja. Stoga neka se malo smire i više skijaju, rekreativno naravno."

Na izvlačenju startnih brojeva Giuliano Razzoli rekao nam je da će mu njegov mecena Alberto Tomba danas otkriti formulu za novi uspjeh na Sljemenu. Mi smo dakako saznali o čemu su to oni razgovarali.      

"Stvar je poprilično jednostavna. Alberto mi je savjetovao  da doslovno stisnem gas u završnom dijelu staze koji će biti ključan za današnji dobar plasman."

-.--.-


U drugoj vožnji izuzev Ivice Kostelića nažalost nećemo imati druge hrvatske predstavnike. Dalibor Šamšal sagledao je situaciju na slijedeći način.

"Na prvom dijelu staze dogodila mi se jedna pogreška i tu sam izgubio poprilično na vremenu. Donji je dio staze zbog južine malo popustio no skijao sam solidno. Posvetiti ću se preostalim utrkama i  nadam se konkretnijim rezultatima.  U svakome slučaju bitno mi je da sam danas zbog samopouzdanja okončao prvu vožnju."

-.-Željko Ivnik-.-


Natko Zrnčić Dim nije skrivao svoje razočaranje izostankom druge vožnje.

"Razočaran sam jer već iz četvrtog pokušaja nisam na domaćoj utrci ušao u drugu vožnju. Unatoč svemu ne gubim nadu. Tijekom siječnja i veljače nadam se dobrim nastupima gdje ću pokazati što doista znam i mogu".

-.-Željko Ivnik-.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 275906
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr