30.05.2011.      

Autor: Matija Kralj 

Bicikli i teretana zamijenili skije

Kasno-proljetno razdoblje uobičajeno je razdoblje kada skijašice i skijaši primarno traže rad na tjelesnoj kondiciji za novu sezonu.

A u sklopu rada na tjelesnoj kondiciji u pripremama za skijanje tradicionalno je popularan biciklizam. Koji uz alpinizam te rad u teretani predstavlja istinsku okosnicu priprema.

Ovih dana švicarski su skijaši tako s ciljem 'bicikliranja' za njih tradicionalno smješteni na Mallorci. Dok su Talijani istim poslom kod kuće, u Novarellu.

Rad na kondicijskim pripremama ono je što kao svoju trenutnu aktivnost javlja i velika većina preostalih vodećih skijašica i skijaša svijeta putem svojih 'izvještaja' na društvenim mrežama. Dok se 'administracija' alpskog skijanja sprema za FIS-ovu kalendarsku konferenciju, a koja će od srijede započeti u Portorožu.

Nakon kondicijskih priprema krajem svibnja i kroz dobar dio lipnja, skijašice i skijaši vodećih reprezentacija svijeta već će dijelom u srpnju, ali svakako još bitno ozbiljnije u kolovozu i rujnu iznova na snijeg. Uz nadu da će ih spremnima dočekati kako skijališta na južnoj hemisferi (Argentina, Čile, Novi Zeland), tako i određeni broj snježno-otpornih europskih glečerskih odredišta predvođenih, primjerice, Zermattom.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 455070
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr