26.12.2013.      

Autor: Goran Razić

Foto: Arhiva Skijanje.hr

 

Ciklona donijela do 2 m snijega. Hrvatskoj kiša

Ciklona koja upravo hara Italijom ponegdje je donijela iznimno obilan snijeg. Najobilniji snijeg pao je u talijanskim regijama Lombardiji, Trentinu i Alto Adigeu, a sasvim solidno se zabijelilo i u Venetu te nama najbližoj Friuli Veneziji Giuliji.

Prema dojavama mnogih meteoroloških web stranica, a sudeći i po posljednjim informacijama Crometea, snježna granica se u Alpama spustila na samo 1.300 mnv, dok je tlak zraka u središtu ciklone iznosio vrlo niskih 987 hPa.  

U takvim uvjetima u navedenim dijelovima Italije ponegdje je palo i do 200 cm snijega, dok informacije iz Švicarske javljaju da je u pograničnom alpskom području mjestimice zabilježeno i do 130 cm snijega u posljednja 24 sata. 

Slično vrijeme očekuje se i u sljedećih nekoliko dana. U Alpama se u prosjeku očekuje novih 25 - 30 cm snijega, a posebno valja napomenuti i na iznimno visoku opasnost od lavina u gotovo čitavom alpskom predjelu, od Francuske sve do Austrije. 

Loše vremenske prilike zahvatile su i nama bliže krajeve. I dok je u Hrvatskoj gotovo u potpunosti riječ o obilnijoj kiši, u Sloveniji je Julijske ali i više predjele Kamniških alpa, zahvatio snijeg. Na Vogelu je tako, primjerice, palo oko 30 cm novog snijega, dok se na nižim slovenskim skijalištima još uvijek nadaju nešto obilnijem snijegu sljedećih nekoliko dana.

Ukupno metar svježeg snijega na Vogelu dovoljno je da se urede sve staze osim spusta do doline (Žagarjev graben) i za sada su to Hrvatskoj najbliži dobri uvjeti za skijanje na prirodnom snjegu.

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 28. prosinca 2013.   07:21h

    Član od:
    23.09.2012.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Svi cekamo taj 04.01 hahhah
    vidimo se na cesti u guzvi
  • Objavljeno: 27. prosinca 2013.   12:21h

    Član od:
    23.11.2009.

    Mjesto:
    Hrvatska, Omiš

    He he, ja tako čekam Dvi Alpe :)
  • Objavljeno: 27. prosinca 2013.   09:54h

    Član od:
    28.01.2010.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Danas pogledam web kamere u Alta Badia org, a ono raj na zemlji!!!
    Kad će već jednom taj 4.1....

Prikazano 3 od 3 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 97534
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr