24.01.2014.      

Autor: Goran Razić 

F. Neureuther: “Najteža slalomska utrka do sada”

Nakon prvog noćnog i prvog slaloma koji se nije bodovao za tradicionalnu kombinaciju, svi su imali samo riječi hvale, a pobjednik priznaje da nije bilo lako.

Felix Neureuther drugim je vremenom prve vožnje te odličnom drugom vožnjom zasluženo došao do svoje druge pobjede u Kitzbühelu. "Ovo je bila najteža slalomska utrka od kako vozim u Kitzbühelu. Ovo se odnosilo prije svega na postava staze, ali i na vremenske uvjete koji su danas vladali”, izjavio je netom nakon utrke Felix Neureuther koji je ovime jasno dao do znanja kako je izgledala prva "Gipsova" postava staze. "Drago mi je da sam uspio u takvim uvjetima pobijediti. Puno skijaša je izgubilo dosta vremena, gledao sam ih, ali svaka čast Henriku i ostalim dečkima koji su danas napravili sjajne rezultate. Jako mi se sviđa ovakva varijanta noćnog slaloma. To je uvijek nešto posebno. Atmosfera je uvijek posebna na takvim utrkama.", sa zadovoljstvom je završio Neureuther. 

19-godišnji Norvežanin Henrik Kristoffersen također je zračio zadovoljstvom. Kako i ne bi kada je osvojio svoje treće postolje u karijeri, i to sve u ovoj sezoni. Nakon Levija i Adelbodena, Kristoffersen je osvojio drugo mjesto i u Kitzbühelu: "Jako sam danas želio dobar rezultat i bio sam spreman. Nisam bio nervozan prije druge vožnje i znao sam da se moram maksimalno koncentrirati. Jako sam sretan…".

Talijan Patrick Thaler još jednom je spomenuo zahtjevnost današnje utrke. "Prva vožnja je zaista bila jako, jako teška, ali uspio sam. Jako sam spreman, već dugo vremena naporno treniram i konačno je došao trenutak da to naplatim. Nadam se da ću i dalje nastaviti sličnim rezultatima".

-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 289265
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr