NATJECANJA

»

SKIJANJE

22.03.2015.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: arhiva Skijanje.hr

 

Meribel, SL (m): Potpuna Hirscherova pobjeda

Marcel Hirscher je pobijedio u zadnjoj utrci sezone, osvojio slalomski globus te onaj u ukupnoj konkurenciji.

Jedino pitanje koje je ostalo otvoreno u zadnjoj utrci sezone 2014/15 u Svjetskom kupu je bilo ono o najboljem slalomašu. Titulu ukupnog pobjednika Marcel Hirscher je mogao početi slaviti već jučer kada je Kjetil Jansrud odustao od starta u današnjoj utrci, no za potpuno slavlje trebalo je pričekati još malo.

55 bodova prednosti nije danas bilo dovoljno Felixu Neureutheru da u zadnjoj utrci obrani poziciju vodećeg slalomaša. Nijemac nije bio na visini zadatka, prvu je vožnju završio kao 14., kraj utrke je dočekao na sedmoj poziciji. Marcel Hirscher je prvu vožnju završio kao treći, a u drugoj nije kalkulirao. Prošao je ciljem kao prvi s vremenom koje Henrik Kristoffersen i Stefano Gross, preostala dvojica na startu, više nisu mogla sustići.

Na kraju potpuna pobjeda za Hirschera. Trijumf u zadnjoj utrci sezone, treći slalomski globus zaredom i četvrti veliki zaredom. Prvi skijaš u povijesti koji je Veliki globus osvajao četiri puta zaredom.

Na završnom slalomu sezone po prvi put nakon 2004. nije bilo hrvatskog predstavnika. Tada Ivica Kostelić nije nastupio zbog liječenja ozljede, ove godine je sezonu u slalomu završio na 31. mjestu s 44 boda. Bila je to "mršava" sezona s obzirom na Kostelićeve standarde, obilježena očiglednim bolovima pri skijanju, a pamtimo tek podij iz Wengena. Jedan se natjecateljski put neumitno bliži kraju, a u hrvatskoj reprezentaciji morat će potražiti nasljednika. Filip Zubčić zasad figurira kao prvo ime.
 
Konačan poredak prvih 10 skijaša u utrci:

1. HIRSCHER Marcel (AUT) 1:33.53
2. RAZZOLI Giuliano (ITA) +0.83
3. HOROŠILOV Aleksander (RUS) +1.09
4. PINTURAULT Alexis (FRA) +1.11
5. MYHRER Andre (SWE) +1.17
6. GROSS Stefano (ITA) +1.19
7. KRISTOFFERSEN Henrik (NOR) +1.39
8. FOSS-SOLEVAAG Sebastian (NOR) +1.40
9. GRANGE Jean-Baptiste (FRA) +1.58
10. DOPFER Fritz (GER) +1.89

Cjeloviti rezultati utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 281835
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr