15.11.2006.      

Autor: Ante Pašalić 

FIS Svjetski kup - Big Air Stockholm

Slovenac Matevž Petek pobjednik je prvog FIS Big Air natjecanja u Svjetskom kupu.

Olympic Arena u glavnom švedskom gradu, Stockholmu, ugostila je prvo Big Air natjecanje u Svjetskom kupu. Slovenac iz Celja,Matevž Petek, u novom Knock-Out sistemu osvojio je 26.4 boda u velikom finalu te postao vodeći snowboarder u novoj FiS sezoni.

Od 16 najboljih u finalu, najmlađi natjecatelj, osamnaestogodišnji Finac Peetu Piiroinen, bio je bolji od svog sunarodnjaka Risto Mattile, te je osvojio drugo mjesto.

"Ovo je čudo! Na treningu nisam mogao landati niti jedan trik, ali u finalu uz malo sreće, bio sam dovoljno dobar za pobjedu. Prošle godine nisam nastupio na prva dva natjecanja te sam izgubio puno bodova za Big Air kristalni globus." - izjavio je Petek.

Peetu Piiroinen kao jedan od najmlađih sudionika FIS Svjetskog kupa, odlično je vozio, te je jedan od najtalentiranijih nadolazećih Finaca. Njegov sunarodnjak Mattila izjavio je sljedeće: "Ne mogu se načuditi koje sve trikove ovaj malac može landat, tako da sam poprilično sretan što sam završio na trećem mjestu."

Konačni rezultati:

1. PETEK Matevž SLO
2. PIIROINEN Peetu FIN
3. MATTILA Risto FIN
4. MAUSSER Florian AUT
5. WIIG Andreas NOR
6. GIMPL Stefan AUT
7. KRATTER Giacomo ITA
8. NADIG Benedikt SUI

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 266541
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr